Itālija aicina Maltu uzņemt Vācijas NVO kuģi ar 47 migrantiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas nevalstiskās organizācijas (NVO) "Sea-Watch" kuģim ar 47 tā izglābtiem migrantiem, kas kopš sestdienas atrodas Vidusjūrā, vajadzētu saņemt atļauju piestāt Maltā, trešdien paziņoja Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Pret imigrāciju noskaņotais Salvīni no labējās partijas "Līga" ir vairākkārt kritizējis nevalstisko organizāciju migrantu glābšanas kuģus un aizliedzis tiem piestāt Itālijas ostās.

""Sea-Watch" dodas Maltas virzienā un laikapstākļi pasliktinās. Ir nepieciešams, lai Malta to uzņemtu savā ostā," teikts Salvīni paziņojumā.

Viņš arī aicināja Nīderlandi uzņemt kādus no šiem migrantiem, koordinējoties ar "Briseli", tas ir, Eiropas Komisiju (EK). Minētais "Sea-Watch" kuģis "Sea-Watch 3" ir reģistrēts Nīderlandē.

"Sea-Watch" rakstīja par notiekošo tviterī:

"5.diena mūsu 47 viesiem uz #SeaWatch3. Patvērums uz pakaļgala klāja ir ar sūci, tāpēc cilvēki jau ir slapji un viņiem salst. Mums atkal draud liela vētra, kas atnāks rīt. Un mēs atkal esam bez Drošas ostas (#PortOfSafety). ES Komisija (@EU_Commission), mums tam nav laika. Atveriet ostas (#OpenThePorts) tagad!"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu