Mūrniece: Jaunajā parlamentā ir pārliecinošs atbalsts nemainīgam un stingram eiroatlantiskajam virzienam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunajā parlamentā ir pārliecinošs atbalsts nemainīgam un stingram eiroatlantiskajam virzienam, šodien ikgadējās ārpolitikas debatēs sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Notikumu dinamika pasaulē neļauj paļauties tikai uz sasniegto, akcentēja Mūrniece. Viņa norādīja, ka sabiedrība gaida aktīvu parlamenta darbu ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos.

Lai iestātos par Latvijas neatkarību, primāras ir rūpes par drošību, pauda politiķe. Ņemot vērā Krievijas bruņošanos, ķīmisko uzbrukumu Lielbritānijā un agresiju Ukrainā, pašlaik sastopamies ar augošiem drošības riskiem, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja.

Līdz ar to Mūrniece augsti novērtēja Kanādas apņemšanos turpināt vadīt NATO spēku kontingentu Latvijā līdz 2023.gadam, uzsverot, ka tas apliecina patiesu solidaritāti.

Šodien ārpolitikas debatēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) deputātus iepazīstināja ar ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos.

Ārlietu ministra ikgadējais ziņojums sastāv piecām nodaļām, tajā skaitā "Mūsdienu pasaules izaicinājumi", "Latvija Eiropā", "Transatlantiskās attiecības un drošība", "Latvijas ekonomiskās konkurētspējas stiprināšana" un "Sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs un konsulārais darbs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu