LVSADA bažās par NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadības pienākumu nepildīšanu lūgs biedriem vērtēt tās darbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris
LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) bažās par tās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģiona arodorganizācijas vadības pienākumu nepildīšanu lūgs biedrus vērtēt tās darbību, informēja arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņš sacīja, ka runāt par NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas arodkomitejas darba vērtējumu, kā arī lemt par arodorganizācijas vadības institūciju pārvēlēšanu bija plānots 22.janvārī, tomēr kvoruma trūkuma dēļ šo jautājumu skatīšana tika pārcelta uz 6.februāri.

Keris sacīja, ka LVSADA ir bažas, ka arodorganizācijas vadība nepilda savus pienākumus saskaņā ar statūtos noteikto, un šā iemesla dēļ arodbiedrības biedriem tiks piedāvāta pieejamā informācija, aicinot pašus biedrus vērtēt pieejamos faktus un pierādījumus, kā arī lemt par arodorganizācijas vadības pārvēlēšanu.

Tikmēr NMPD arodorganizācijas priekšsēdētājs Genādijs Rusanovs aģentūrai LETA noraidīja arodbiedrības pārmetumus un pauda uzskatu, ka tie nav pamatoti. "Savus pienākumus mēs pildām pēc labākās sirdsapziņas, ko pierāda arī izcīnītais finansējums algām, kurš pašlaik ir tikai NMPD," uzsvēra Rusanovs.

Saskaņā ar LVSADA statūtiem lēmumu par arodorganizācijas darbības atbilstību LVSADA Statūtiem un nepieciešamajām korekcijām, lēmējtiesību maiņu, statusa maiņu, reorganizāciju vai likvidāciju pieņem LVSADA valde. Savukārt valdes lēmumu var pārskatīt kārtējā LVSADA padomes sēdē, kuras lēmums ir galīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu