Nošautā Mārtiņa Bunkus brālis atklāj izmeklēšanas detaļas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Ir pagājuši septiņi mēneši kopš advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības, taču Bunkus ģimene nav apmierināta ne ar izmeklēšanas gaitu, ne policijas sasniegtajiem rezultātiem. Pērnā gada decembrī Bunkus ģimene izsludināja € 500 000 atlīdzību par Mārtiņa slepkavības atklāšanu. Sarunā ar izdevumu "Klubs" Mārtiņa brālis Kristaps Bunkus atklāj izmeklēšanas aizkulises. 

Kā zināms, atlīdzība izsludināta vienlaicīgi 30 valstīs, izmantojot plašsaziņas līdzekļus un paziņojumus sociālajos tīklos. Uz jautājumu, pēc kāda principa izvēlētas šīs valstis, Kristaps atbild: "Ģeopolitiski mērķtiecīgi izvēlētas, kas atbilst izskanējušai informācijai par to, no kurienes varbūt varētu būt izpildītāji."

"Esam uzņēmuši sakarus ar dažādiem izmeklējošiem citu valstu žurnālistiem.

Mūsu mērķis, jau sākotnēji nodibinājumu dibinot, bijis Mārtiņa slepkavības gadījumu izcelt kā piemēru, par to informēt, iegūt pēc iespējas vairāk ekspertu un speciālistu viedokļu, jo vietējās amatpersonas to nav darījušas vai, iespējams, pat mērķtiecīgi centušās notikumu lokalizēt.

Mūsu mērķis ir tieši pretējs. Neuzskatām, ka šāda līmeņa noziegums, kurš, iespējams, ir starptautiski plānots, būtu jānoklusē, tas būtu arī starptautiski jāizmeklē," izdevumam "Klubs" stāsta Kristaps, uzsverot, ka tuvākajā laikā viņam ir plānoti vairāki komandējumi, kuros tiksies ar šiem cilvēkiem klātienē. 

Kristaps gan izvairās izteikt minējumus, kurš paveicis slepkavību: "Neņemos spriest, kam Mārtiņa rīcība vai darbība radīja tik lielus draudus, lai operatīvi, profesionāli izplānotu šādu noziegumu.

Skaidrs, ka tas nebija vienkāršs gadījuma noziegums, te jābūt ļoti lieliem naudas resursiem, tāpat arī sakariem.

Bija jābūt savai kalkulācijai, ka risks par slepkavību Rīgas centrā gaišā dienas laikā ir mazāks, nekā potenciālais zaudējums vai apdraudējums, ko šiem cilvēkiem varēja radīt Mārtiņa darbība. Kam bija šāda kalkulācija, to es nevaru pateikt."

Atgādinām, ka pērna gada 30. maija rītā tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

4. decembrī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LNT izteicās, ka Bunkus lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu