Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklās IKEA dizaina ikonām veltītu izstādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) Rīgā atklās īpašu IKEA dizaina ikonām veltītu izstādi. Izstādē būs apskatāmas leģendāras IKEA mēbeles un interjera priekšmeti, kuru dizains radīts pēdējos 75 gados – laikā no 1950. gada līdz mūsdienām. Izstāde būs apskatāma no 25. janvāra līdz 10. februārim bez maksas.

IKEA 75 gadu jubilejas izstādē varēs aplūkot IKEA retro dizaina ikonas, kas tapušas 50.–60. gados, košas un izteiksmīgas 70.-80. pērles, kā arī 90.-2000. gadu leģendas atturīgā minimālisma stilā, kas Latvijā saistās ar skandināvu dizainu. Ekspozīcijā redzamas pārmaiņas, kas laika gaitā skārušas mēbeļu ārējo veidolu un ražošanas tehnoloģijas. Izstādē apskatāmās leģendārās mēbeles ierobežotu laiku ir nopērkamas IKEA veikalā Rīgā.

IKEA mēbeļu katalogs 1959. gadā
IKEA mēbeļu katalogs 1959. gadā Foto: Ikea/Publicitātes foto

Izstādi atklās 25. janvārī plkst. 11.00. Atklāšanā arhitekte, žurnāliste un LNB Izstāžu centra vadītāja Ieva Zībārte sniegs ieskatu Latvijas interjera vēstures attīstībā, savukārt IKEA komunikācijas un interjera dizaina nodaļas vadītāja Baiba Freija pastāstīs, kādas ir mūsdienu Latvijas mājokļu raksturīgākās iezīmes. Antropologs un pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš ar dizaina pētnieci un pasniedzēju Lieni Jākobsoni un pārējiem pasākuma dalībniekiem diskutēs par to, kādas būs mūsu mājas nākotnē un kādas pārmaiņas gaidāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu