Ja izdosies "uzlauzt" Tesla Model 3, hakeri saņems prāvas naudas balvas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: SIPA/Scanpix

Vienas no lielākajām kiberdrošības sacensībām pasaulē ir Pwn2Own. Hakeriem tā ir iespēja demonstrēt savas prasmes un, atklājot ievainojamības plaši lietotās programmās, labi nopelnīt. Šā gada sacensībās, kas norisināsies no 20. līdz 22. martam, hakeri stāsies pretī nebijušam uzdevumam - līdztekus jau ierastajām disciplīnām viņiem būs jāmēģina pakļaut pilnīgi jaunu Tesla Model 3.

Tesla Motors 2019.gadā ir izveidojuši sadarbību ar hakeru sacensību organizētājiem un kā vienīgais autobūves pārstāvis piegādās mašīnu, lai hakeri mēģinātu atrast robus tās drošības sistēmās. Prasmīgākais hakeris automobiļu kategorijā šādu auto arī saņems kā balvu.

Šī ir pirmā reize, kad Pwn2Own dalībniekiem jāmēģina uzlauzt auto, un tā demonstrē Tesla Motors pieeju digitālās drošības jautājumiem, vēsta TheVerge.com.

"Sadarbība ar drošības pētnieku kopienu ir nenovērtējama," saka Tesla automobiļu programmatūras izstrādātāju vadītājs Deivids Lau. "Mēs ar lielāko prieku iegūstam informāciju, kā arī atlīdzinām labu darbu, kas paveikts Pwn2Own, lai varam turpināt uzlabot savus produktus un pieeju izstrādei."

Tesla Motors jau kopš 2014.gada īsteno drošības caurumu meklētāju atalgošanas programmu. Proti, kompānija maksā atlīdzības, ja automobiļu programmatūrā tiek atklāti trūkumi vai drošības caurumi. Līdzīgi praktizē arī General Motors un Fiat Chrysler koncerni. 

Par to, ka mašīnas funkcijas ir iespējams pārņemt attālināti, Tesla pārliecinājās 2015.gadā, kad hakeriem izdevās manipulēt ar Model S instrumentu paneli un informatīvo ekrānu. Braukšanas funkcijas gan nekādi netika ietekmētas.

Jāsaka, ka Pwn2Own tradicionāli koncentrējas uz programmatūru, bet pēdējos gados uzmanības centrā ir interneta pārlūki, kuros pēdējos gados atklāti ievērojami trūkumi. Bet nav ļaunuma bez labuma, jo trūkumu atklāšana un novēršana Chrome, Internet Explorer, un Safari pārlūkos kādam hakerim 2015. gadā deva 225 000 ASV dolāru ienākumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu