Gobzems ir liecinieks krimināllietā par noziedzīgām darbībām ar "Latvijas Projektēšanas sabiedrību" (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Bijušajam advokātam un Saeimas deputātam Aldim Gobzemam (KPV LV) ir piemērots liecinieka statuss krimināllietā, kurā advokāts Mārcis Miķelsons kopā ar vēl vienu personu apsūdzēti par noziedzīgām darbībām ar SIA "Latvijas Projektēšanas sabiedrība", noskaidroja aģentūra LETA.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūrai LETA apliecināja, ka Gobzems šajā lietā ir liecinieks, taču citu informāciju viņa nekomentēja.

Aģentūrai LETA zināms, ka tiesā Gobzems līdz šim nav pratināts.

Bez Miķelsona šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdies arī Dzintars Skujiņš. Lieta patlaban atrodas Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, un tajā tiek turpināta liecinieku uzklausīšana.

Aģentūrai LETA zināms, ka tiesā atrodas arī civillieta, kurā viens no dalībniekiem ir "Latvijas Projektēšanas sabiedrība". Šajā civillietā vienu no pusēm ir pārstāvējis arī Gobzems, par kura rīcību, pārņemot puses pārstāvniecību, tika iesniegta sūdzība Latvijas Zvērinātu advokātu padomē, taču šī sūdzība netika apmierināta.

Jau ziņots, ka 2016.gada novembrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors nodeva tiesai krimināllietu, kurā divām personām celta apsūdzība par savstarpēji saistītām noziedzīgām darbībām pret personas īpašumu, pārvaldības kārtību, jurisdikciju, kā arī tautsaimniecību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai personas tiek apsūdzētas vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, piedaloties fiktīvu līgumu un citu dokumentu noformēšanā, kā arī tīši kavējot tiesas nolēmuma izpildi, veicot nekustamā īpašuma piesavināšanās mēģinājumu, tā ieķīlāšanu par labu apsūdzētās personas faktiskajā kontrolē esošajai sabiedrībai ar mērķi turpmāk panākt tā prettiesisku atsavināšanu.

Apsūdzētie mēģināja panākt it kā aizdotā kapitāla konvertāciju kapitāla daļās, kas neizdevās no apsūdzēto gribas neatkarīgu iemeslu dēļ. Tāpat notika arī uzņēmumam piederošo naudas līdzekļu piesavināšanās 140 074 eiro apmērā - nelikumīga pārvēršana citas juridiskās personas īpašumā.

Miķelsonam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 20.panta 2.daļas un 196.panta 2.daļas, 20.panta 2.daļas un 179.panta 3.daļas, 275.panta 2.daļas, 217.panta 2.daļas, 20.panta 2.daļas un 296.panta, 195.panta 3.daļas - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, tai skaitā legalizējot naudas līdzekļus, kuri tika iegūti, nelikumīgi pārvēršot uzņēmumam piederošos naudas līdzekļus citas juridiskās personas īpašumā. Savukārt Skujiņam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas, 196.panta 2.daļas, 217.panta 2.daļas, 275.panta 2.daļas, 296.panta.

Iepriekš LETA ziņoja, ka prokuratūra bija uzrādījusi apsūdzību zvērinātam advokātam Mārcim Miķelsonam, par kuru savstarpējā strīda laikā sūdzējās "NP Foods" grupas uzņēmumi, kā arī vēl četrām personām. Personas tika sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, kurā paredzēta atbildība par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Kā aģentūrai LETA papildināja prokuratūrā, pret visām piecām personām kriminālprocess izbeigts pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, jo nebija nozieguma sastāva un divām personām no piecām tika konstatēti citi panti, par kuriem celta jauna apsūdzība.

Savukārt pret parējām trim personām kriminālprocess izbeigts pilnībā, bet pret vienu no šīm trim personām kriminālprocess ir izbeigts arī saistībā ar noilgumu, un šajā daļā lēmums tika pārsūdzēts - sūdzība tiks skatīta iztiesāšanas laikā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu