Pēc pensiju indeksācijas lielākie ieguvēji būs seniori ar vismaz 45 gadu darba stāžu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Indeksējot pensijas, šogad lielākie ieguvēji būs seniori, kuriem darba stāžs ir 45 gadi un vairāk, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja jaunā labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa apliecināja, ka arī šogad, tāpat kā katru gadu, pensijas noteikti tiks indeksētas, "neskatoties ne uz kādu fiskālo ietekmi". "Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta pensionāriem, kuriem darba stāžs ir 45 gadi un vairāk, līdz ar to viņiem indeksācija būs lielāka," informēja Petraviča.

Ministre arī skaidroja, ka šogad tiks indeksētas piemaksas par darba stāžu pensionāriem, kuri strādājuši līdz 1995.gada 31.decembrim. "Viņiem šī piemaksa patlaban ir 1,50 eiro, tad arī tā daļa tiks indeksēta," norādīja Petraviča.

Viņa gan atturējās nosaukt konkrētu amplitūdu, cik liels varētu būt pensiju pieaugums šogad gaidāmās indeksācijas rezultātā.

Petraviča piebilda, ka tuvākajā laikā tiks palielināta arī minimālā pensija. "Protams, es nevaru apsolīt, ka tas būs šogad, bet, visticamāk, no 2020.gada," sacīja ministre, piebilstot, ka tā ir viena no nozares galvenajām prioritātēm.

Vakar Saeimā noraidīto Zaļo un zemnieku savienības priekšlikumu minimālo vecuma pensiju palielināt līdz pusei no minimālās algas "KPV LV" politiķe nosauca par politisku izgājienu, jo "diemžēl tas absolūti nav iespējams šā gada budžeta ietvaros".

Kā ziņots, trešdien apstiprinātās Krišjāņa Kariņa (JV) valdības labklājības ministre Petraviča solījusi pamatā turpināt jau esošo nozares politiku un pabalstu palielināšanu. Iecerēts palielināt ne tikai vecuma pensijas, bet arī naudas summas, kuras no valsts saņem citas sabiedrības mazāk aizsargātās grupas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu