Pavasarī notiks pirmie tiešie lidojumi starp Rīgu un Seulu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šogad plānoti pirmie tiešie komerciālie čarterlidojumi starp Dienvidkoreju un Latviju, kurus veiks aviosabiedrība “Korean Air”. Lidojumi notiks 24. un 31. maijā, kā arī 7.jūnijā, un tos organizē viena no Korejas lielākajām tūrisma aģentūrām “Hanjin Travel” ar Latvijas vēstniecības Korejas Republikā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamentu, starptautiskās lidostas “Rīga” un Rīgas tūrisma attīstības biroja “Live Riga” atbalstu.

Kā portāls TVNET uzzināja Latvijas vēstniecībā Dienvidkorejā, šie būs pirmie komerciālie lidojumi starp Rīgu un Seulu, ar kuriem kopumā plānots pārvadāt aptuveni 700 pasažierus. Ceļotājiem būs iespēja apmeklēt visas trīs Baltijas valstis, izvēloties vienu no diviem piedāvājumiem.

Tiek norādīts, ka korejieši ir aktīvi ceļotāji un paplašinot ceļojumu diapazonu, ir gatavi iepazīt jaunus galamērķus.

Kopš vēstniecības atvēršanas Dienvidkorejā 2015.gada nogalē vēstniecība sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu, “Live Riga” un citiem partneriem ir aktīvi darbojusies tūristu piesaistē no Korejas, organizējot tūrisma seminārus, piedaloties tūrisma izstādēs un iepazīstinot Latviju klātienē iepazīšanās braucienos uz Latviju.

Ir izveidota arī Latvijas brošūra korejiešu valodā un tulkotas Baltijas kartes un Rīgas brošūra, kas būs pieejamas katram tiešo čarterreisu pasažierim.

2018.gada nogalē Ņujorkā Latvijas un Korejas Republikas ārlietu ministri parakstīja Gaisa satiksmes līgumu, kas tika ratificēts Latvijas parlamentā 2019.gada janvāri. Līdz ar šā līguma stāšanos spēkā ir izveidots tiesiskais pamats regulāro tiešo lidojumu veikšanai starp abām valstīm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu