Jansons: "Daļa aktieru izspēlējuši arī nelielu viltību"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edmunds Jansons un Sabīne Andersone
Edmunds Jansons un Sabīne Andersone Foto: @lmt

Gaidot režisora Edmunda Jansona animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" iznākšanu uz lielajiem ekrāniem 1. februārī, LMT Viedtelevīzija piedāvā ielūkoties multfilmas tapšanas aizkadros un iepazīties ar Jēkaba, Mimmi un citu tēlu ierunātājiem. 

Animētās filmas režisors Edmunds Jansons sarunā stāsta, kā tika izvēlēts multfilmas tēlu izskats un kā tiem piemeklētas atbilstošas aktieru balsis. Skatītājiem ir iespēja ielūkoties arī animatoru darbā un sarežģītajā, laikietilpīgajā procesā, apvienojot zīmēto tēlu kustības ar aktieru ierunāto tekstu. E. Jansons atklāj, ka daļa aktieru izspēlējuši arī nelielu viltību, citos tēlos pārveidojot savas balsis – dažu balsu īpašniekus būs visai grūti atpazīt. 

Izaicinājums balsu ierakstīšanas procesā bija arī sadarbība ar mazajiem aktieriem. Mimmi tēla balss īpašniece Nora Džumā skaidro, kā viņai izdevās tikt galā ar dažādu sarežģītu vārdu izrunāšanu un sadzīvošanu ar savu tēlu. Abām meitenēm esot gan līdzīgas, gan krasi atšķirīgas īpašības, un Nora centās izprast tās abas.  

“Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”
“Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” Foto: Kadrs no animācijas filmas

"Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" ir Luīzes Pastores grāmatas bērniem "Maskačkas stāsts" ekranizācija un stāsta par zēnu vārdā Jēkabs, kurš dzīvo Rīgas centrā. Zēnam patīk sapņot, un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem. Izrādās, uzņēmējs Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskos debesskrāpjos. Bērni un suņi ir gatavi to glābt. Vai izdosies?

Noskaties video.

Filmas māksliniece ir Elīna Brasliņa, scenārija autore – Līga Gaisa, producente – Sabīne Andersone. Lomas filmā ierunājuši aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Nora Džumā, Eduards Olekts, Baiba Broka, Eduards Zilberts, Māra Liniņa un citi. 

Multfilmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" aizkadru video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu