Kirgizstānas pilsone apgalvo, ka saistībā ar sprādzienu Magņitogorskā tiekot spīdzināts viņas vīrs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar sprādzienu daudzstāvu mājā Maģnitogorsā ticis aizturēts Kirgizstānas pilsonis Husindins Zainabindinovs – viņš tiekot arī spīdzināts, “Radio Brīvība” Kirgizstānas dienestam “Radio Azattik” paziņojusi vīrieša sieva.

Sieviete atklājusi, ka viņas vīru Magņitogorsas policija aizturējusi 16.janvārī. Vīrietis tiekot sists un spīdzināts ar elektrību.

Viņa sieva stāsta, ka Zainabindinovs tiekot turēts aizdomās par saistību ar sprādzienu daudzstāvu namā.

Kā ziņots, 31.decembrī sprādzienā daudzstāvu namā Magņitogorskā dzīvību zaudēja 39 cilvēki.

Savukārt 1.janvārī Magņitogorskā pilsētā un uzsprāga mikroautobuss. Kā pavēstīja amatpersonas, sprādziena iemesls bija gāzes iekārtas bojājums. Šajā negadījumā gāja bojā trīs cilvēki.

Pēc šā negadījuma Krievijā izskanēja informācija un pieņēmumi, ka abi notikumi varētu būt bijuši terorakti.

Atbildību par sprādzienu mājā uzņēmās teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komisija izplatīja paziņojumu, ka par Magņitogorskas sprādziena iemeslu joprojām tiek uzskatīta gāzes noplūde, un aicinājusi neticēt teroristisko organizāciju paziņojumiem.

Pēc sprādziena Magņitogorskā policija pilsētā sākusi masveidā aizturēt iebraucējus no Centrālāzijas valstīm, pavēstījis aktīvists Bahroms Hamredovs, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Savukārt Magņitogorskas policija uzsver, ka migrantu aizturēšana neesot saistīta ar sprādzienu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu