Gobzema vizīte KNAB noritēja “profesionālā” gaisotnē (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aldis Gobzems.
Aldis Gobzems. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas KPV LV politiķis Aldis Gobzems piektdien apmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kur sniedza paskaidrojumus saistībā ar trešdien no Saeimas tribīnes pausto par deputātu Artusu Kaimiņu (KPV LV), apliecināja Gobzems.

Sīkāk tikšanās saturu Gobzems nekomentēja, vien piebilstot: “Es esmu parakstījies par informācijas neizpaušanu, un nekādi komentāri par to, kāda saruna man ir bijusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, nav iespējami”.

Atkārtota vizīte KNAB deputātam tuvākajā laikā nav plānota, - apliecināja pats Gobzems.

Tāpat viņš ir norādījis, ka pēc trešdien notikušās Saeimas sēdes nav uzturējis sakarus ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu.

Kā ziņots, trešdien debatēs par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot ticies ar kādu "Gobiņa kungu", kas tautā esot zināms kā "Meroni kasieris", un partijas "Vienotība" politiķi Arti Kamparu. Gobzems atsaucās uz sarunu, kurā esot piedalījies gan viņš, gan Kaimiņš un vēl kādas trīs personas un kurā Kaimiņš esot norādījis, ka situācijā, kad partijai nav naudas, "Rūdolfs ir gatavs dot 100 000 eiro", turklāt esot plāns naudas atmazgāšanai. Sarunā klātesošie esot noraidījuši šo ideju un kopš tā laika esot sācies konflikts starp Kaimiņu un viņu, apgalvoja Gobzems.

Aģentūra LETA jautāja vairāku ar Šveices advokāta Meroni interesēm saistītu Latvijas uzņēmumu amatpersonai Aivaram Gobiņam, vai viņš ir ticies ar Kaimiņu, vai ir notikusi šāda naudas došana, kā arī, vai viņš ir ticis izsaukts uz KNAB, uz ko saņēma atbildi "nē".

Jau ziņots, ka "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA sacīja, ka Gobzema paustais ir "pilnīgas muļķības". KNAB neesot lūdzis Kamparu sniegt skaidrojumus par Gobzema pausto.

Par apstiprinājumu tam, ka Šveices advokāts Rūdolfs Meroni deputātam Artusam Kaimiņam piedāvājis 100 000 eiro, Gobzems uzskata partijas "KPV LV" frakcijas vairākuma atbalstu Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai, izriet no Gobzema sacītā aģentūrai LETA.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu