Igaunija pauž gatavību rīkot NATO līderu apspriedi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas kareivis aiz NATO karoga. Ilustratīvs foto
Vācijas kareivis aiz NATO karoga. Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Igaunija ir gatava rīkot šā gada nogalē paredzēto NATO līderu apspriedi, ja alianse tā nolemtu, piektdien paziņojusi Ārlietu ministrijas pārstāve Inga Boudena.

"Ja tāda iespēja pavērsies, mēs esam gatavi uzņemt šo apspriedi," viņa sacījusi ziņu aģentūrai BNS. "Vienošanās 2019.gada beigās rīkot NATO dalībvalstu un to valdību vadītāju apspriedi tika panākta Briseles samitā 2018.gada vasarā. Lēmums par norises vietu vēl nav pieņemts. Igaunija tika pieminēta kā viens no iespējamajiem variantiem, bet ne kā vienīgā piemērotā vieta."

Lēmumu par to, kur jānotiek šai apspriedei, pēc NATO ģenerālsekretāra ieteikuma būs jāpieņem Ziemeļatlantijas padomei vēstnieku līmenī.

Kā piektdien ziņoja portāls "Delfi.ee", premjerministrs Jiri Ratass norādījis, ka Igaunija ir viena no valstīm, kas pretendē uz NATO līderu apspriedes rīkošanu.

Ārlietu ministrijas pārstāve aģentūrai BNS precizējusi, ka šogad paredzēto apspriedi nevar saukt par samitu.

"Samita formāts nozīmē, ka paralēli notiek arī ārlietu un aizsardzības ministru apspriede. Līderu tikšanās ir šaurāka mēroga pasākums," viņa skaidrojusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu