Indrašis gūst skaistus vārtus pret Maskavas "Spartak"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis piektdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzēdams Maskavas "Dinamo" komandai izcīnīt uzvaru.

"Dinamo" divu Maskavas komandu duelī savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja "Spartak" vienību, kuru pārstāv viņa tautieši Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Indrašis vārtus guva četras minūtes pirms otrā perioda beigām, kad palika nepieskatīts pretinieku aizsardzības zonā un raidīja ripu pāri pretinieku vārtsarga plecam. Trešā perioda sestajā minūtē Igors Markovs dubultoja "Dinamo" pārsvaru, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Artjoms Fjodorovs pēc Daugaviņa piespēles vienus vārtus atguva. Spēles pēdējā sekundē Vadims Šipačovs ieraidīja ripu jau tukšos "Spartak" vārtos.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā. Tikmēr Daugaviņš 16 minūtēs un 42 sekundēs bloķēja vienu metienu, bet Karsums desmit minūtēs un 39 sekundēs pielietoja piecus spēka paņēmienus, vienu reizi meta pa vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem.

Indrašis šajā sezonā 46 spēlēs guvis 11 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles. Savukārt Karsums 47 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, bet Daugaviņš 52 dueļos guvis 12 vārtus un asistējis 21 rezultatīvā uzbrukumā.

Turpretī smagu neveiksmi cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un viesos ar 3:5 (1:0, 2:1, 0:4) piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, kas ir viena no Rīgas "Dinamo" pretiniecēm cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā.

Kulda šajā duelī nospēlēja 17 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie divām soda minūtēm.

Kulda šosezon 52 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" mājās ar 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par aizsargu treneri strādā leģendārais Sandis Ozoliņš.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 86 punktiem 51 spēlē ir Maskavas CSKA, bet no tās par vienu punktu atpaliek tikpat cīņas aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 73 punktiem 53 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv". Uzreiz aiz tās par trim atpaliek 52 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit", bet tai ar 61 punktu 53 cīņās seko Maskavas "Dinamo", bet sestā ar tikpat punktiem 54 spēlēs ir Maskavas "Spartak".

Devītā ar 52 punktiem 52 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē vienu punktu, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 40 punktiem 53 cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 83 punkti 53 mačos, bet otrā ar 73 punktiem ir Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 44 punktiem 52 cīņās ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu