Noskaties jauno etnoartroka apvienības “Bur mani” video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bur mani
Bur mani Foto: Aiga Ozoliņa Vītoliņa, grafika: Māra Vulfa

Šodien, 28. janvārī, etnoartroka grupa “Bur mani” iepazīstina ar jaunu singlu “Dzelžu cilvēciņš” un tā videoklipu no drīzumā gaidāmā debijas albuma “Tālu tālu”. Albuma iznākšanai pavasarī sekos Latvijā vēl nebijusi koncertsērija.

“Oriģināldziesma “Dzelžu cilvēciņš” ir stāsts par garā stipro un sīksto latviešu tautu, kura par spīti visam ar augsti paceltu galvu dzīvo tālāk,” stāsta grupas soliste Elza Rozentāle.

Dziesmu komponējis grupas basists Toms Poišs un Elza Rozentāle, kopskaņas radīšana uzticēta talantīgajam producentam Gatim Zaķim. Singla videoklips tapis Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”. Klipu režisējis Rihards Gēcis, operators – Artūrs Krūmiņš.

Dziesma atrodama arī “Spotify”, "Deezer” un citās digitālajās mūzikas platformās.

“Bur mani” video.

Koncertsērijā “Tālu tālu” pirmo reizi Latvijā apmeklētāji varēs baudīt audiālu piedzīvojumu, ko nodrošinās lielās “Brumo PRO” bezvadu austiņas ar individuāli regulējamu skaņu. Klausītājam būs iespēja aizmirsties un pilnībā iegrimt grupas radītajā skaņu pasaulē bez koncertos ierastiem ārējiem traucēkļiem, kā arī sadzirdēt vissmalkākās un visintīmākās mūzikas nianses, kuras tradicionāla apskaņošana, iespējams, neļautu pamanīt. Koncertprogrammā gaidāma latviešu tautas tradicionālās dziedāšanas un pasaules ritmiskās mūzikas vokālo manieru kombinācija apvienojumā ar bungu, basa un perkusiju pulsācijām, elektriskās ģitāras un mūsdienu elektronikas bezgalīgajām iespējām.

Koncerti norisināsies 27. aprīlī Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”, 5. maijā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 24. maijā Valmieras koncertzālē un 30. maijā mūzikas namā “Daile”, Rīgā. Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīzes” kasēs.

Koncerti Rīgā, Valmierā, Liepājā. Koncerts Siguldā

Par grupu

“Bur mani” pirms vairāk nekā diviem gadiem apvienojušies četri talantīgi mūziķi – Elza Rozentāle, Toms Poišs, Kaspars Kurdeko un Kaspars Vizulis. Savā daiļradē grupa apvieno seno ar jauno, radot oriģinālmūziku, kurā latviešu mutvārdu folklora dzirdama mūsdienīgā vokāli instrumentālā interpretācijā, izmantojot izteiksmes līdzekļu brīvību etnoartroka stilā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu