Žardims atgriežas "Monaco" galvenā trenera amatā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Leonards Žardims
Leonards Žardims Foto: Reuters/LETA

Portugāļu speciālists Leonardu Žardims piektdien vien trīs mēnešus pēc atlaišanas atgriezās Francijas augstākās futbola līgas komandas "Monaco" galvenā trenera amatā.

Pašlaik 41 gadu vecais Žardims ar "Monaco" noslēdzis līgumu līdz 2021.gadam.

Zīmīgi, ka portugālis no "Monaco" galvenā trenera amata tika atlaists oktobrī, bet viņa vietā tika nolīgta Francijas futbola leģenda Tjerī Anrī, tomēr vienības rezultāti neuzlabojās un tā joprojām ir viena no vājākajām komandām Francijas čempionātā.

"Monaco" kluba izpilddirektors Vadims Vasiļjevs atzina, ka rudenī atlaist Žardimu bijusi kļūda.

"Mēs esam sapratuši, ka Žardima stāsts kopā ar "Monaco" komandu nebeidzās tā, kā tam vajadzētu būt," pauda Vasiļjevs. "Mums vajadzēja viņam dot iespēju turpināt darbu."

Vasiļjevs arī uzsvēra, ka pagājušajā vasarā "Monaco" klubs pārdevis pārāk daudz atslēgas spēlētāju, bet nopirktie futbolisti nav bijuši pienācīgi aizvietotāji.

Tieši Žardims 2017.gadā aizveda "Monaco" līdz negaidītam Francijas čempiontitulam, bet pērn tā sezonu noslēdza otrajā vietā.

Anrī no "Monaco" galvenā trenera posteņa tika atstādināts ceturtdien, turklāt jau kādu laiku virmoja runas, ka viņa vietā varētu stāties Žardims. Francūzis pēc teicamas profesionālās karjeras beigām strādāja televīzijā kā futbola eksperts, bet vēlāk pievērsās trenera darbam, kļūstot par Beļģijas nacionālās izlases galvenā trenera Roberto Martinesa palīgu. Tā līdz kļūšanai par "Monaco" stūrmani bija Anrī vienīgā trenera pieredze.

Šobrīd komanda ar 15 punktiem 21 mačā kopvērtējumā ieņem vien 19.pozīciju 20 vienību konkurencē, tāpēc tai sezonas atlikušajā daļā būs jācīnās par vietas saglabāšanu starp Francijas spēcīgākajiem klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu