Laikraksts: Svindāls pēc pasaules čempionāta noslēgs karjeru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aksels Lunds Svindāls
Aksels Lunds Svindāls Foto: AFP/LETA

Norvēģijas kalnu slēpošanas zvaigzne Aksels Lunns Svindāls pēc šī gada pasaules čempionāta liks punktu savai karjerai, ziņo Austrijas laikraksts "Kleine Zeitung".

Kā iemeslu karjeras beigšanai 36 gadus vecais Svindāls min problēmas ar ceļgalu, kas viņam radušās pēc diviem smagiem kritieniem 2007. un 2016.gadā.

"Pats svarīgākais ir sacensties pasaules čempionātā, kur man ir iespēja uzvarēt. Tam jāgatavojas arī taktiski," pauda Svindāls.

Norvēģis 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja visu medaļu komplektu - zeltu supergigantā, sudrabu nobraucienā un bronzu milzu slalomā. Pērn viņš atgriezās uz olimpiskā pjedestāla, tiekot kronēts par čempionu nobraucienā.

Tāpat viņš ir pieckārtējs pasaules čempions, savus pirmos titulus izcīnīto Orē, kur februārī norisināsies planētas meistarsacīkstes kalnu slēpošanā.

2007. un 2009.gadā viņā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Svindāls karjeras laikā izcīnījis 36 uzvaras un 80 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Šosezon norvēģis izcīnījis vienu uzvaru supergigantā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu