Krimināllietā par cigarešu kontrabandu Latgalē sāksies tiesas debates

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latgales apgabaltiesai turpinot skatīt krimināllietu par cigarešu kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, kurā apsūdzētas astoņas personas, tostarp trīs bijušie Valsts policijas (VP) darbinieki, nākamajā tiesas sēdē paredzēts sākts tiesas debates.

Šonedēļ lietas iztiesāšanas laikā katram apsūdzētajam dota iespēja izteikties par apsūdzības būtību, tāpat pārbaudīti procesa dalībniekus interesējošie lietas materiāli, papildus iesniegtie pierādījumi, aģentūru LETA informēja apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Inga Augustaviča.

Ņemot vērā, ka, pabeidzot tiesas izmeklēšanu un pārejot pie tiesas debatēm, prokurore lūdza tiesu dot laiku, lai sagatavotos tiesas debatēm, tiesa apmierināja prokurores lūgumu, dodot viņai laiku līdz nākamajai tiesai sēdei. Paredzēts, ka lietas iztiesāšana turpināsies nākamnedēļ, 30.janvārī.

Jau vēstīts, ka lietā tika saņemtas vairākas apelācijas sūdzības par pirmās instances spriedumu.

Rēzeknes tiesa lietā par vainīgiem atzinusi un notiesājusi tikai divus no astoņiem apsūdzētajiem. Jurijam Dmitrijevam piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un desmit dienām ar mantas konfiskāciju, bet Kasparam Ansveram - uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem ar mantas konfiskāciju. No abiem apsūdzētajiem solidāri par labu Valsts kasei nolemts piedzīt arī 786 526 eiro.

Tāpat tiesa sagatavojusi blakuslēmumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes pieļautajām kļūdām izmeklēšanas gaitā.

Prokurors minētajā lietā visiem apsūdzētajiem bija pieprasījis piemērot reālu brīvības atņemšanu no trim līdz astoņiem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Trim personām minētajā lietā uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, piecām personām - pēc Krimināllikuma 191.panta par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm un citām vērtībām.

Latgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai minēto kriminālprocesu nosūtīja VID Muitas kriminālpārvalde.

Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā, kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā izdevās apturēt 2013.gada jūnijā Latgalē. Kriminālprocesā tika izņemti 6,9 miljoni cigarešu "Premjer", tādējādi novēršot kaitējumu valsts budžetam aptuveni 722 400 latu (1 027 882 eiro) apmērā.

Kriminālprocesā tika aizturētas astoņas personas, trīs no tām - bijušie VP darbinieki. Par aizdomās turētajiem tika atzītas deviņas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu