Pērn ievērojami pieaudzis nāvējošu antisemītisku uzbrukumu skaits

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā gadā antisemītiskos uzbrukumos dažādās valstīs nogalināto ebreju skaits sasniedzis 13, kas ir lielākais rādītājs pēdējo 25 gadu laikā, teikts svētdien publicētā ziņojumā.

Kā norādīts izglītības un diasporas lietu ministra Naftali Beneta ziņojumā, tas ir lielākais skaitlis kopš 1994.gada, kas teroraktā ebreju kultūras centrā Argentīnā tika nogalināti 85 cilvēki.

11 ebreji tika nogalināti pagājušā gada oktobrī uzbrukumā sinagogai ASV pilsētā Pitsburgā. Janvārī Kalifornijā neonacists nogalināja amerikāņu studentu, etnisku ebreju. Bet maijā Parīzē par islāmista upuri kļuva 85 gadus veca sieviete, kura pārdzīvojusi holokaustu.

Pēc Beneta teikā, Eiropā vērojams antisemītisma uzliesmojumus. Ievērojami uzbrukumu skaits pagājušā gada pirmajā pusē palielinājies Vācijā. Francijā uzbrukumu skaits pieaudzis par 69%. Kulminācija antisemītiskos uzbrukumos bija novērojama maijā, kad ASV nolēma savu vēstniecību pārcelt no Telavivas uz Jeruzalemi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu