Aizturēts vīrietis, kurš Tretjakova galerijā apmeklētāju acu priekšā nozaga gleznu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policija Tretjakova galerijā
Policija Tretjakova galerijā Foto: Mikhail Japaridze / Mikhail Japaridze/TASS

Aizturēts noziedznieks, kurš svētdien, 27.janvārī, Maskavas Tretjakova galerijā apmeklētāju acu priekšā aiznesa vērtīgu gleznu, vēsta portāls "Meduza".

Nozagtais darbs - ainavista Arhipa Kuindži glezna "Aipetri.Krima" - ir atgūts. Aizturētais to slēpa Maskavas apkaimē kādā ēkā, kurā tobrīd notika būvdarbi, norādījusi Krievijas Iekšlietu ministrijas pārstāve Irina Volka.

Vīrieti izdevās aizturēt, pateicoties novērošanas kameru ierakstiem, kuros bija redzams gan pats garnadzis, gan arī bēgšanā izmantotā auto numurzīme. 

VIDEO: Maskavas Tretjakova galerijā apmeklētāju acu priekšā nozog gleznu

Aizturētais ir 31 gadu vecs vīrietis, kurš 2018.gadā tika arestēts par narkotiku glabāšanu, figurē krimināllietā, un viņam aizliegts izbraukt no valsts.

Tiks pārbaudīts aizdomās turamā garīgās veselības stāvoklis un meklēti iespējamie līdzzinātāji. 

Informēts avots ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstīja, ka vīrietis, kuru apkārtējie noturējuši par muzeja darbinieku, mierīgi piegājis pie gleznas, izņēmis to no rāmja un aiznesis.

Automašīnā pie muzeja viņu gaidījis līdzdalībnieks. Zaglis ar gleznu iekāpis automašīnā, pēc tam automašīna aizbraukusi.

Kuindži (1842-1910) bija grieķu izcelsmes krievu ainavu gleznotājs. Viņa 170 gleznu izstāde Tretjakova galerijā tika atklāta oktobrī.

2001.gadā no Čeļabinskas mākslas galerijas tika nozagtas Kuindži gleznas "Drupas stepē" un "Saulrietā". Savukārt 2017.gadā revīzijā Vologdas gleznu galerijā tika konstatēts, ka pazudusi Kuindži glezna "Dņepra".

Jau ziņots, ka pagājušā gada maijā kāds vīrietis sabojāja 19.gadsimta krievu gleznotāja Iļjas Repina gleznu, kurā atainots cars Ivans Bargais, kas tikko noslepkavojis savu dēlu. Vīrietis ar metāla stieni sasitis aizsargstiklu, kas sedza pasaulslaveno Repina gleznu "Ivans Bargais un viņa dēls 1581.gada 16.novembrī". Glezna tika nopietni bojāta, tās audekls tika sagriezts trīs vietās.

Stikla lauskas sabojāja arī gleznas oriģinālo rāmi. Vīrietis, kas bija no Voroņežas, savu rīcību pamatoja ar "vēsturiskiem motīviem". Policijas izplatītajā videoierakstā gleznas sabojātājs sacīja, ka rīkojies alkohola ietekmē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu