LNSO Šostakovičam veltītais koncerts sajūsmina publiku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25. janvārī Lielajā ģildē notika Dmitrijam Šostakovičam veltītais cikla “Meistari un meistardarbi” koncerts “Šostakovičs – jokdaris un vizionārs”. Kopā ar LNSO un Andri Pogu uzstājās spožā bulgāru pianiste Plamena Mangova un viens no izcilākajiem Latvijas trompetistiem Jānis Porietis. Aplūko foto no koncerta! 

Viens no ievērojamākajiem 20. gadsimta simfoniķiem Dmitrijs Šostakovičs tiek dēvēts par laikmeta muzikālo sirdsapziņu, traģisko notikumu atspoguļotāju un krievu laikmetīgās mūzikas klasiķi. Viņu mēdz saukt par 20. gadsimta Bēthovenu. Šostakoviča dzīve un māksla savā ziņā bija varoņdarbs, strādājot gaisotnē, ko caurauda komunistiskā režīma ideoloģijas žņaugi. 

Koncerta pirmajā daļā dzirdējām komponista "Koncerts klavierēm, trompetei un stīginstrumentiem". Solistu – Plamenas Mangovas un Jāņa Porieša – meistarīgā saspēle un sintēze ar orķestri izraisīja publikas sajūsmu, liekot izjust komponista ģenialitāti un ekspresiju.

Koncerta otrajā daļā klausītāji varēja baudīt Dmitrija Šostakoviča Ceturto simfoniju, kas Padomju Savienības laikos ilgus gadus bija aizliegta un savu pirmatskaņojumu piedzīvoja vien 25 gadus pēc tās uzrakstīšanas. 

Pirms koncerta norisinājās jau ierastās “Pirmskoncerta sarunas”, kur šoreiz Orests Silabriedis sarunājās ar LR1 komentētāju Eduardu Liniņu. Tēma – māksla un dzīve Padomju Krievijā 20. gadsimta 20.–30. gados. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu