Pirmdien tiek atvērta LU Zinātņu centra jaunā bibliotēka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

​Šodien atklājot Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra otro ēku - Zinātņu centru, tiks atvērta arī LU Bibliotēkas jaunākā un modernākā nozaru bibliotēka, aģentūru LETA informēja augstskolā.

Jaunajā Zinātņu centra bibliotēka klientu ērtībām izvietota īpaša, Baltijā pirmā pašapkalpošanās datoru siena.

LU Bibliotēka darbu pie jaunās Zinātņu centra bibliotēkas izveides sāka līdz ar Zinātņu centra ēkas pamatakmens ielikšanu. Kā uzsvēra augstskolā, šo gadu laikā sadarbībā ar LU ekspertiem notika regulārs darbs, lai jaunās bibliotēkas klientiem būtu nodrošināts plašs, viņu vajadzībām atbilstošs izdevumu krājums. Nozīmīgs darbs paveikts arī kopā ar Zinātņu centra arhitektu grupu, lai kopīgi īstenotu ieceri izveidot līdz šim modernāko Latvijas augstskolas bibliotēkas pieejamības vidi, norādīja augstskolā.

Zinātņu centra bibliotēka, tāpat kā LU Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēka, LU studentiem un darbiniekiem būs atvērta visu diennakti, arī nedēļas nogalēs.

600 kvadrātmetrus lielajā bibliotēkas platībā apmeklētājiem ir nodrošinātas 110 darba vietas. Bibliotēka aprīkota ar divām jaunākā modeļa pašapkalpošanās iekārtām, kas ļauj apmeklētājiem patstāvīgi izsniegt un nodot vairākus informācijas resursus vienlaicīgi, kā arī pagarināt to izmantošanas termiņu. Šajā nozaru bibliotēkā tiek īstenota jauna klientu apkalpošanas filozofija - atvērta bibliotēka atklātā ēkas plānojumā, kurā bez pārtraukuma tiek nodrošināts viss pakalpojumu spektrs un neierobežota pieejamība informācijas resursiem, izmantojot pašapkalpošanās iekārtas un 36 portatīvos datorus.

Jaunajā Zinātņu centra bibliotēkā ir apvienots LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bibliotēkas krājums un LU Bibliotēkas medicīnas zinātnes izdevumu krājuma daļa, kas atradās LU Bibliotēkā Raiņa bulvārī. Apvienotā krājuma apjoms ir vairāk nekā 18 000 izdevumu dažādās valodās un visi informācijas resursi ir izvietoti brīvpieejā.

Zinātņu centra bibliotēkas darbinieki sniegs atbalstu apmeklētājiem informācijas meklēšanā un tehnisko iekārtu izmantošanā darba dienās no plkst.10 līdz 18 un sestdienās no plkst.9 līdz 17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu