No drošības dienesta Krievijā pazūd zelts; aizdomās par zādzību tiek turēts izmeklētājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) pārvaldes Magadanas apgabalā Krievijas Tālajos Austrumos pazuduši 12 kilogrami zelta. Aizdomās par zelta zādzību tiek turēts viens no dienesta izmeklētājiem, vēsta Krievijas laikraksts “Kommersant”.

Pārvaldē glabātais zelts bija lietiskie pierādījumi vairākās krimināllietās par nelikumīgu cēlmetālu ieguvi Magadanas apgabalā.

Kā noskaidrots izmeklēšanā, zeltu no biroja periodā no 2013. līdz 2015. gadam nozadzis Konstantīns Kostenko, kas tajā laikā strādājis FDD par izmeklētāju.

Tagad Kostenko lieta tiek skatīta Krievijas Klusā okeāna flotes militārajā tiesā, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Sākotnēji apsūdzētajam tika noteikts mājas arests, bet vēlāk viņš tika apcietināts, jo izmeklētāji secināja, ka viņš un viņa radinieki mēģina ietekmēt izmeklēšanas gaitu.

Bijušais FDD izmeklētājs Kostenko savu vainu zelta zādzībā kategoriski noliedz.

Apsūdzētā advokāts uzsver, ka pie Kostenko netika atrasts nedz zelts, nedz lielas naudas summas, ko viņš varētu būt ieguvis, šo zeltu pārdodot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu