No talibu cietuma Afganistānā atbrīvoti 38 gūstekņi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Afganistānas armijas specvienības operācijā no talibu cietuma Gaznī provincē aizvadītajā naktī atbrīvoti 38 cilvēki, tostarp augsta ranga drošības dienesta darbinieks, pirmdien apstiprinājusi kāda amatpersona.

Operācijā nogalināti deviņi talibu kaujinieki un vēl deviņi aizturēti un iznīcināta talibu ieroču noliktava, medpunkts, viens transporta līdzeklis, kura kravā atradās sprāgstvielas, un vairāki motocikli, atklāja amatpersona.

Tikmēr ASV īpašais sūtnis Afganistānas izlīguma jautājumos Zalmajs Halilzads tikās ar Afganistānas amatpersonām pēc tam, kad Dohā sešas dienas bija risinājis sarunas ar talibu pārstāvjiem.

Halilzads tikās arī ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani, kuram atklāja, ka Dohā runāts par ASV spēku aiziešanu no Afganistānas un potenciālo miera noslēgšanu, bet nekādas vienošanās nav panāktas, informēja Afganistānas prezidenta birojs.

Prezidenta biroja paziņojumā teikts, ka Halilzads noraidījis baumas, ka tiek domāts par pagaidu valdības izveidošanu Afganistānā.

ASV īpašais sūtnis iepriekš izteicās, ka sarunās panākts ievērojams progress.

Vašingtona vēlas, lai talibi iesaistās sarunās ar Afganistānas valdību, ko viņi līdz šim atteikušies darīt, uzskatot valdību par ASV marioneti.

Afganistānas amatpersonas brīdinājušas, ka jebkura vienošanās prasa Kabulas atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu