"Nets" treneris Kurucu salīdzina ar kādreizējo NBA zvaigzni Kiriļenko (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs un Andrejs Kiriļenko
Rodions Kurucs un Andrejs Kiriļenko Foto: Reuters/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca potenciālā saskata līdzību ar kādreizējo līgas zvaigzni Andreju Kiriļenko.

Kuruca augums tāpat kā Kiriļenko ir 2,06 metri. Krievijas basketbolists savas karjeras laikā NBA aizvadīja 13 sezonas, pēdējās divas no tām tieši "Nets" komandā.

Kiriļenko piedalījās 2004. gada NBA Visu zvaigžņu spēlē, kā arī kļuva par 2004./2005. gada sezonas labāko metienu bloķētāju. Viņš vidēji mača nobloķēja 3,32 metienus.

"Viņš parādījās no nekurienes. Viņš ir reinkarnējies Andrejs Kiriļenko," trenera Etkinsona izteikumus citē portāls "Nets Daily".

Kiriļenko karjeras lielāko daļu (10 sezonas) pavadīja Jūtas "Jazz" komandā, bet vienu sezonu nospēlēja Minesotas "Timberwolves" vienībā.

NBA regulārajā čempionātā 797 mačos vidēji spēlē Kiriļenko guva 11,8 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, veica 2,7 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,4 bumbas un bloķēja 1,8 pretinieku metienus.

Kiriļenko guvis lielus panākumus arī Krievijas izlasē, ar kuru viņš kļuva par Eiropas čempionu 2007. gadā, izcīnīja Eiropas bronzu 2011. gadā un bronzu arī 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kurucs savā NBA debijas sezonā 33 spēlēs vidēji atzīmējies ar 9,5 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām, 0,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,6 pārtvertām bumbām un 0,3 bloķētiem metieniem.

Tiesa, šobrīd statistika liecina, ka Kurucs ir labāks snaiperis metienos no distances nekā savulaik bija Kiriļenko, savukārt aizsardzības rādītājos Latvijas sportistam ir kur augt, salīdzinot ar Krievijas basketbolistu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu