Krievija izrāda muskuļus Ļeņingradas blokādes 75.gadadienas militārajā parādē (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 27.janvārī, Sanktpēterburgā norisinājās vērienīga militārā parāde par godu Ļeņingradas blokādes beigām. Krievija parādē demonstrēja savus militāros "muskuļus" - T-72B3 tankus, artilērijas sistēmas "Tornado", zenītraķešu sistēmas "Triumf" un operatīvi taktiskos raķešu kompleksus "Iskander-M", kuru izvietošana Kaļiņingradā saniknojusi NATO.

 

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins bija klāt Sanktpēterburgā notikušajās ceremonijās, bet ne militārajā parādē Pils laukumā, ziņo RFE/RL.

Ļeņingradas blokāde ilga 872 dienas - no 1941.gada 8.septembra līdz 1943.gada 27.janvārim. Tiek lēsts, ka blokādes laikā bojā gāja apmēram 1,2 miljoni civiliedzīvotāju.

Svētdienas militārā parāde iesākās ar minūti ilgu klusuma brīdi, pieminot blokādē bojā gājušos. Parādes laikā sniga un gaisa temperatūra bija ap -18 grādiem pēc Celsija.

Militārajā parādē piedalījās aptuveni 2500 karavīru un militārās akadēmijas audzēkņu mūsdienu, kā arī vēsturiskajās uniformās.

Pirms pasākuma nepilni pieci tūkstoši cilvēku parakstīja petīciju, pieprasot parādes atcelšanu. Parakstītāji, kuru vidū bija vairāki blokādi pārdzīvojušie cilvēki, raksturoja parādi kā neiejūtīgu militāro propagandu un dižošanos ar ieročiem.

Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs nekomentēja pretreakciju uz parādi, vien izteicās, ka Sanktpēterburga esot slavena ar savām "bagātīgajām polemiskajām tradīcijām".

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu