No 1.februāra mainīsies VID klientu apkalpošanas centra vieta Bauskā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

No piektdienas, 1.februāra, Bauskā mainīsies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klātienes pakalpojumu saņemšanas vieta, aģentūru LETA informēja VID.

Turpmāk VID pakalpojumi klātienē būs pieejami Bauskas novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (VPVKAC) Uzvaras ielā 1, Bauskā. Savukārt līdzšinējā adresē - Dārza ielā 14a, no šā gada 1.februāra VID klātienes klientu apkalpošana vairs netiks veikta.

Bauskas novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas VID darbinieki klientus klātienē apkalpos pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās.

Savukārt trešdienās no plkst. 8 līdz 17 un piektdienās no plkst. 8 līdz 17 biežāk izmantotos VID pakalpojumus, piemēram, gada ienākumu deklarācijas pieņemšanu, iesniegumu pieņemšanu par elektroniskajām algas nodokļu grāmatiņām, iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu reģistrēšanu/anulēšanu, iedzīvotājiem klātienē sniegs Bauskas novada VPVKAC darbinieki. Šie darbinieki arī var nodrošināt klientiem atbalstu darbā ar VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), informējot un apmācot klientus VID e-pakalpojumu izmantošanā.

VID norādīja, ka šāda prakse šobrīd veiksmīgi darbojas jau 83 Latvijā izveidotajos VPVKAC. Ievērojami resursi ir ieguldīti arī VID informācijas tehnoloģiju attīstībā, kā rezultātā daudzi procesi ir automatizēti un praktiski visi pakalpojumi iedzīvotājiem pieejami attālināti, izmantojot VID EDS, tādējādi būtiski samazinot nepieciešamību apmeklēt VID klātienē.

VID atgādināja, ka jau kopš 2010.gada vairākām iedzīvotāju grupām EDS izmantošana ir obligāta: valsts amatpersonām - kopš 2010.gada, juridiskajām personām - kopš 2012.gada, bet fiziskām personām - saimnieciskās darbības veicējiem - kopš 2014.gada. Kopš 2014.gada 1.jūnija arī ikvienas personas algas nodokļa grāmatiņa ir pieejama tikai elektroniska dokumenta formā, izmantojot EDS.

VID tīmekļa vietnē "www.vid.gov.lv" pieejama plaša informācija (metodiskie norādījumi, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem un video semināri nodokļu maksātājiem), kā arī vairākas bezmaksas mobilās aplikācijas viedtālruņu lietotājiem. Tāpat saziņai ar VID var izmantot gan VID informatīvo tālruni 67120000, gan uzdot savus jautājumus elektroniski vai sūtot pa pastu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu