Indrašis gūst uzvaras vārtus Maskavas "Dinamo" panākumā pret Rīgas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 2:3 piekāpās Maskavas "Dinamo" vienībai, kurai uzvaras vārtus guva rīdzinieku bijušais kapteinis Miks Indrašis.

Indrašis KHL karjerā 366 spēlēs guvis 100 vārtus un veicis 110 rezultatīvas piespēles. Simts vārtu robežu KHL sasnieguši 75 hokejisti.

Rīdziniekiem vārtus guva Brendons Makmilans un Kristaps Zīle, bet laukuma saimniekiem precīzi meta Dmitrijs Moisejevs, Vladislavs Jefremovs un Indrašis.

Rīgas komanda pēdējos 11 mačos cietusi astoņas neveiksmes, taču melnā josla vienību nav pārāk attālinājusi no izslēgšanas turnīra zonas, no kā Latvijas klubs pašlaik atpaliek par vienu punktu.

Pirmo bīstamo epizodi pie maskaviešu vārtiem trešajā minūtē sarūpēja Brendons Makmilans un Matīass Mitinens, taču laukuma saimnieku vārtsargs Ivans Bočarovs bija uzdevumu augstumos. Tuvojoties perioda vidum, ar spēcīgu metienu no zilās līnijas atzīmējās Metjū Majone, taču arī šoreiz Bočarovs nosargāja vārtus neskartus.

Trešdaļas 13.minūtē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, un pēc ilgāka pārtraukuma to realizēja - ieslidojot pretinieku aizsardzības zonā Makmilans ar izcili precīzu metienu raidīja ripu vārtu devītniekā. Četras minūtes pirms perioda beigām Aslans Raisovs izslidoja vienatnē pret rīdzinieku vārtiem, taču Latvijas vienības ripu ķērājs Timurs Biļalovs viņa raidījumu neitralizēja. Pāris minūtes vēlāk rīdzinieki nonāca mazākumā, bet tā laikā maskavieši arī pārkāpa noteikumus, perioda pēdējā pusminūtē komandām spēlējot četratā pret četriem.

Otrā perioda ievadā maskaviešu vārtu pārliktni noklaudzināja Egils Kalns, bet otrais vairākums šoreiz palika nerealizēts. Spēlējot jau vienādos sastāvos, Zīle pēc Ginta Meijas piespēles no tuvas distances dubultoja rīdzinieku pārsvaru, gūdams savus trešos vārus sezonā. Nedaudz vēlāk mazākumā viens pret Biļalovu izslidoja maskaviešu uzbrukuma līderis Vadims Šipačovs, taču Rīgas komandas vārtsargs apturēja arī viņu.

Turpinājumā otrā laukumā galā mājinieku vārtus apdraudēja Kristaps Sotnieks un Majone, bet sešas minūtes pirms perioda beigām mājinieki vienus vārtus atguva. Maskaviešiem precīzs bija Moisejevs, kurš burzmā pretī rīdzinieku vārtiem tika pie ripas un pārspēja Biļalovu. Trešdaļas atlikušajās minūtēs Rīgas hokejisti izturēja vienu mazākumu un pārtraukumā devās ar vienu vārtu pārsvaru.

Tāpat kā otro, arī trešo periodu rīdzinieki iesāka vairākumā, kuru gan neizmantoja, turklāt trešajā minūtē Vladislavs Jefremovs no vārtu priekšas panāca neizšķirtu 2:2. Pēc zaudētiem vārtiem laukuma saimnieki neatslāba un pusminūti vēlāk Indrašis, meistarīgi apvedot Majoni un Biļalovu, guva savus simtos vārtus KHL. Viesi pēc nonākšanas iedzinējos arvien vairāk iesēdās savā aizsardzības zonā.

Turpinājumā rīdziniekiem gan izdevās saasināt spēli, taču kārtējais noraidījums lika atkāpties. Mājiniekiem vairākumā Indrašim bija lieliska iespēja palielināt laukuma saimnieku pārsvaru, bet šoreiz Biļalovs viņu apturēja. Pēdējā minūtē viesi nomainīja Biļalovu, taču augļus tas nenesa un tika ciests zaudējumus ar rezultātu 2:3.

Rīgas komanda iepriekšējā nedēļā piecu mājas spēļu sēriju noslēdza ar divām uzvarām sīvās cīņās, vispirms ar 3:2 pārspējot Bratislavas "Slovan", bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu pēcspēles metienu sērijā gūstot virsroku pār Minskas "Dinamo". Tiesa, sestdien sekoja smagākais zaudējums sezonā, viesos ar 1:7 kapitulējot spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA.

Pēc šī mača rīdziniekiem janvāra pēdējā dienā būs mājas spēle ar Maskavas "Spartak", kur spēlē Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, bet pēc tam būs divi mači izbraukumā pret Austrumu konferences pastarītēm Minskas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan". Izlašu pārtraukumā Latvijas komanda viesos tiksies ar Lielbritānijas izlasi.

Rīdzinieki izbraukumā devās ar rezultatīvo zviedru uzbrucēju Līnusu Videlu sastāvā, taču viņš šajos mačos nespēlēja. Tikmēr izbraukumā nav devušies ceturtdien traumu guvušais uzbrucējs Rihards Marenis, kā arī iepriekš savainotie Koltons Gilīss un Gunārs Skvorcovs.

Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 54 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Maskavas "Dinamo" ar 63 punktiem 54 cīņās ir piektā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu