Eirovīzijas konkursā Telavivā Latvija startēs otrajā pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Pavasarī Izraēlas pilsētā Telavivā gaidāmajā starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijai būs jāstartē otrajā pusfinālā, informē projekta "Supernova 2019" komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Pagaidām gan vēl nav zināms, kurš un ar kādu dziesmu Latviju pārstāvēs Eirovīzijas konkursā. Tas noskaidrosies "Latvijas Televīzijas" (LTV) konkursa "Supernova 2019" gaitā.

Par iekļūšanu "Eirovīzijas" finālā Latvijas pārstāvjiem 16. maijā būs jācīnās ar mūziķiem no Šveices, Zviedrijas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Rumānijas, Dānijas, Armēnijas, Albānijas, Azerbaidžānas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Horvātijas, Lietuvas un Maltas.

Pirmais "Eirovīzijas" pusfināls Telavivā izskanēs divas dienas iepriekš, 14. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā nodrošināta tā sauktajam "lielajam pieciniekam" - Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Lielbritānijai, kā arī pagājušā gada konkursa uzvarētājiem Izraēlai.

Kā ziņots, "Supernovas 2019" finālā, kas notiks 16. februārī, pirmā pusfināla rezultātā piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Aivo Oskis un grupa "Laime pilnīga". Savukārt 2. februārī finālam kvalificēsies vēl četri dalībnieki no otrā pusfināla. Par vietu finālā sestdien, 2. februārī, sacentīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, apvienība "Dziļi violets feat. Kozmens", grupas "Laika upe" un "Double Faced Eels", Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare, kā arī duets "Carousel".

Foto: “Supernova 2019” pirmais pusfināls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu