"Latvijas lāzers" - fani aicina Bertānu iekļaut NBA trīspunktu metienu konkursā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/LETA

Sociālo tīklu lietotāji sarosījušies un aktīvi aicina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadību iekļaut Latvijas basketbolistu Dāvi Bertānu trīspunktu metienu konkursa dalībnieku sastāvā.

Laikraksta "The Athletic" apskatnieks Džabari Jangs iepriekš vēstīja, ka NBA vadība esot atraidījusi Sanantonio "Spurs" snaipera vēlmi piedalīties līgas Visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā.

Kā viens no iemesliem tiek minēts tas, ka Bertāns izpildījis pārāk maz tālmetienu, kā arī viņš neesot pasaulē pietiekami atpazīstams spēlētājs, kas ir svarīgs faktors NBA Visu zvaigžņu spēles ietvaros notiekošajos konkursos.

Tiesa, konkursā piedalīšoties Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks") un Sets Karijs (Portlendas "Trail Blazers"), kuri šosezon izpildījuši mazāk tālmetienu nekā Latvijas basketbolists.

Novickis ir līgas zvaigzne, kas aizvada karjeras pēdējo sezonu, savukārt Sets Karijs ir brālis NBA čempionvienības Goldensteitas "Warriors" līderim un vienam no šobrīd slavenākajiem basketbolistiem pasaulē - Stefanam Karijam. 

Līdz ar to tiek ignorēts fakts, ka Bertāns šosezon trāpījis 92 no 187 tālmetieniem, kas viņam ar 49,2% precizitāti patlaban dod 1. vietu NBA labāko snaiperu sarakstā. Latvijas basketbolists šosezon 45 mačos vidēji izpildījis 4,2 tālmetienus un vidēji trāpījis 2,0 trejačus.

Šīs netaisnības dēļ sociālajos tīklos sākusies akcija - #LetBertansShoot jeb ļaujiet Bertānam mest.

Interesanti, ka Bertāns ir pat ieguvis iesauku NBA apskatnieku vidū - "The Latvian Laser" jeb "Latvijas lāzers", pateicoties izcilajai precizitātei no tālās distances.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu