Francijas varasiestādes noraida "Ford" piedāvāto plānu rūpnīcas slēgšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ford Focus
Ford Focus Foto: Ford

Francijas varasiestādes noraidījušas ASV autobūves uzņēmuma "Ford Motor Co." piedāvāto plānu valstī slēgt rūpnīcu, tādejādi sniedzot vairāk laika Francijas un Beļģijas iekārtu ražotājam "Punch Powerglide" uzlabot savu piedāvājumu šīs ražotnes iegādei.

Varasiestādes Francijas dienvidrietumos, kur atrodas "Ford" ātrumkārbu ražotne, pirmdienas vakarā noraidīja uzņēmuma plānu atlaist 850 darbiniekus, norādot uz procesuālajām neatbilstībām.

Francijas valdības informācijas avoti skaidro, ka šāds lēmums dod papildu divu nedēļu laiku "Punch Powerglide" uzlabot piedāvājumu, kuru "Ford" iepriekš noraidīja.

Tāpat varasiestādes vēlas, lai "Ford" uzlabo pats savu piedāvājumu, lai palīdzētu saglabāt darbavietas pēc tam, kad uzņēmums augustā slēgs šo ražotni.

"Ford" pērn februārī paziņoja, ka pārtrauks investīcijas Blankuforas rūpnīcā, kurā ātrumkārbas tiek ražotas kopš 1972.gada.

Šī rūpnīca ir kļuvusi par kārtējo kaujas lauku starp Francijas arodbiedrībām un Amerikas korporatīvajiem gigantiem, kas bieži vien Francijā tiek attēloti kā cietsirdīgi, darbvietas likvidējoši kapitālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu