Krievijas ministrija piedāvā savdabīgus ieteikumus "cīņai" pret korupciju (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

“Ja ar korupciju saistītie noziegumi tiks pastrādāti “nepārvaramu spēku dēļ”, par tiem sods nepienāksies.” Šādus labojumus likumdošanā ieteikusi Krievijas Tieslietu ministrija, vēsta “Deutsche Welle”.

Krievijas Tieslietu ministrija aicina atbrīvot no atbildības korupcijā apsūdzētās personas, kas noziegumus pastrādājušas “nepārvaramu spēku dēļ”. Tādējādi korupcijas apkarošanas mehānisms Krievijā, iespējams, tiks būtiski mīkstināts.

Jaunos noteikumus Tieslietu ministrija izstrādā kopā ar Darba un Iekšlietu ministriju, ģenerālprokuratūru un Izmeklēšanas komiteju. Plānotā reforma ir viens no Nacionālā korupcijas apkarošanas plāna punktiem.

“Atsevišķos gadījumos ievērot ierobežojumus un aizliegumus, tāpat arī izvairīties no interešu konfliktiem nereti objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams,” teikts Krievijas Tieslietu ministrijas sagatavotajos dokumentos. Pēc publiskās apspriešanas ministrija gatavojas publicēt piemērus, kad par pretkorupcijas likumu neievērošanu var nesodīt.

Krievijā ir izveidots “Nacionālais korupcijas apkarošanas plāns 2018.-2020. gadam”, lai mazinātu korupciju valsts un komerciestādēs. To pērn apstiprināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tomēr plānā tiek veiktas dažādas korekcijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu