Meja vēlas no deputātiem skaidrību par viņu atbalstītajām alternatīvām "Brexit" lietā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien norādījusi, ka Pārstāvju palātas deputātiem pēc "Brexit" līguma noraidīšanas vajadzētu paskaidrot, kādas alternatīvas viņi atbalsta.

Sākot debates par turpmāko ceļu uz priekšu, premjere norādīja, ka parlamentā nav vairākuma atbalsta tādiem variantiem kā pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas un otrs "Brexit" referendums.

"Balsojums bija izšķirošs, un es esmu ieklausījusies," sacīja Meja. "Šodien mums jāsūta uzsvērts vēstījums par to, ko vēlamies (..). Lielbritānijai nepieciešams labs līgums, kas nostāda mūs ceļā uz gaišāku nākotni (..). Tas ir tas, ko vēlas britu tauta," uzsvēra Meja.

Premjere aicināja deputātus dot viņai "iespējami skaidrāku mandātu" atgriezties Briselē uz tālākām sarunām par "Brexit" līgumu. Viņa sacīja, ka deputātiem būtu jānoraida visi, izņemot valdības atbalstītie priekšlikumi, kad viņi šovakar balsos par iespējamo "Brexit" vienošanās modificēto versiju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu