Kalniņš atvaira 36 metienus un sekmē "Jokerit" uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: TASS/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš otrdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai izcīnīt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

(Papildināta no 6.rindkopas; pēc spēles protokola precizēšanas papildināta informācija par Kalniņa atvairīto metienu skaitu.)

"Jokerit" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Ufas "Salavat Julajev", vienībai arī garantējot vietu Gagarina kausa izcīņā.

Kalniņš šajā spēlē atvairīja 36 no 37 pretinieku metieniem.

Šīs spēles rezultātu 12.minūtē atklāja "Jokerit" hokejists Sakari Manninens, tomēr 36.minūtē Jonass Kempainens panāca neizšķirtu. Turpinājums gan sekmīgāks bija viesiem no Helsinkiem, jo jau pēc nepilnām divām minūtēm Niklass Jensens atjaunoja vadību, bet noslēdzošajā trešdaļā Somijas klubs guva vēl divus vārtus.

Tikmēr piekto uzvaru pēc kārtas otrdien guva KHL kopvērtējuma līdere Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", viesiem visus trīs vārtus gūstot noslēdzošajā trešdaļā.

Citviet uzvaru otrdien guva viena no Rīgas "Dinamo" sīvākajām konkurentēm par vietu izslēgšanas turnīrā "Soči", kas izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Tādējādi rīdzinieki no "play-off" zonas pašlaik atpaliek trīs punktus.

Vēl vienā mačā, savā starpā tiekoties divām vadošām Austrumu konferences vienībām, Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Kazaņas "Ak Bars".

Uzvaru nesošo "bullīti" šajā mačā realizēja Dens Sekstons.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 89 punktiem 53 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kas par punktu apsteidz Maskavas CSKA. Trešā ar 75 punktiem 54 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par trim punktiem atpaliek 53 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit".

Piektā ar 63 punktiem 54 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 61 punktu 54 spēlēs ir Maskavas "Spartak", ko pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Devītā ar 52 punktiem 54 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 42 punktiem 54 cīņās ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 85 punkti 55 mačos, bet tai ar 75 punktiem seko Astanas "Baris" un Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", kas aizvadījušas attiecīgi 53 un 57 spēles. Tikmēr desmitajā vietā ar 46 punktiem 54 cīņās ir aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu