Filipīnu mošejā noticis nāvējošs uzbrukums ar granātu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filipīnu dienvidu pilsētā Zamboangā trešdienas rītā tika iemesta granāta mošejā, nogalinot divus musulmaņu sludinātājus un ievainojot vēl četrus, paziņoja varas iestādes. Uzbrukums notika dažas dienas pēc tam, kad sprādzienos katoļu katedrālē Filipīnu dienvidos tika nogalināts 21 cilvēks.

Granāta mošejā tika iemesta, kad uzbrukuma upuri tur gulēja.

Varas iestādes nekavējoties nosodīja šo uzbrukumu.

"Nav nekāda attaisnojuma šādai zaimojošai slepkavībai. Tā ir augstākā gļēvuma un neķītrības forma – uzbrukt cilvēkiem lūgšanu vietā," sacīja reģionālais līderis Mudživs Hatamans. "Mēs aicinām visu ticību cilvēkus (..) sanākt kopā, lai lūgtos par mieru."

Foto: Reuters/ScanPix

Armija un policija aicināja sabiedrību neizteikt pieņēmumus par šā uzbrukuma motīvu. Ir izplatījušās baumas, ka uzbrukums mošejai bija atriebība par sprādzieniem katedrālē.

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" ir uzņēmies atbildību par svētdien sarīkotajiem sprādzieniem katedrālē Holo pilsētā, kuros nogalināts 21 cilvēks un ievainoti vairāk nekā 110.

Pirmais sprādziens notika Karmela kalna Dievmātes katedrālē mises laikā, bet otrs sprādziens nogranda autostāvvietā pie katedrāles, kad, reaģējot uz pirmo sprādzienu, tur bija ieradušies policisti un karavīri.

"Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" dažas stundas pēc sprādzieniem uzņēmās par tiem atbildību, paziņojot, ka tos sarīkojuši divi spridzinātāji pašnāvnieki.

21.janvārī Filipīnu dienvidos notika referendums, kurā vairākums dalībnieku atbalstīja Bangsamoro autonomā musulmaņu reģiona izveidošanu. Tomēr Sulu provincē, kur atrodas Holo pilsēta, vairākums nobalsoja pret.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu