Nemiro: "Gobzema piecinieka" izslēgšana no frakcijas būtu pārāk radikāla rīcība (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdību neatbalstījušo deputātu izslēgšana no "KPV LV" frakcijas būtu pārāk radikāls solis, uzskata ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Viņaprāt, situācija, kad frakcijā strādā gan valdības apstiprināšanu atbalstījušie parlamentārieši, gan tie, kas balsoja pret, ir skaidrojama ar politiskā spēka un atsevišķu deputātu pieredzes trūkumu. "Mūsu frakcijā vienmēr ir pastāvējuši atšķirīgi viedokļi un trūcis stingras frakcijas disciplīnas," teica Nemiro.

Viņš gan uzskata, ka frakcijā var turpināt strādāt opozīcijā esošie deputāti. Deputātu izslēgšanu no frakcijas Nemiro uzskata par pārāk radikālu soli.

Viņš norādīja, ka opozīcijas deputāti frakcijā var strādāt ar politikas jautājumiem, piedalīties kopīgās frakcijas sanāksmēs, savukārt koalīcijas deputāti - strādāt ar valdības jautājumiem. "Tādējādi šīs plūsmas tiktu nošķirtas," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka "KPV LV" Saeimas frakcija šodien spriedīs par turpmāko deputātu sadarbības formātu. "KPV LV" frakcijas sēde plānota plkst.14.

Deputātiem bija iespēja iesūtīt savu redzējumu par tālāko darbību. Parlamentārietis Aldis Blumbergs (KPV LV) apspriešanai frakcijā piedāvājis jaunu frakcijas nolikumu, kas noteiktu striktāku frakcijas disciplīnu. Jaunais frakcijas nolikums paredzētu, ka parlamentārieši zaudē vietu frakcijā, ja kādā no turpmākajiem Saeimas balsojumiem rīkotos pretēji frakcijas vairākuma iepriekš lemtajai pozīcijai, skaidroja Blumbergs.

Savukārt deputāte Janīna Kursīte (KPV LV) nav par tik striktu pieeju visos balsojumos un norādījusi, ka frakcijas nolikumā varētu paredzēt nosacījumu par to, ka deputātiem jāatbalsta valsts budžeta pieņemšana un citi ļoti nozīmīgi jautājumi.

Nav zināms, vai "KPV LV" šodien pieņems lēmumu par tālāko sadarbības formātu, taču šī izšķiršanās var ietekmēt partijas nostāju par deputātes Lindas Liepiņas (KPV LV) turpmāku atrašanos Pieprasījumu komisijas vadītājas amatā.

Kā ziņots, par valdības apstiprināšanu balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

Tāpat domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Artusu Kaimiņu un Aldi Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc ceturtdienas Saeimas sēdes, kur Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un liecinās pret Kaimiņu.

Kā ziņots, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

Jau ziņots, ka KNAB vēl aizvien turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā par nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13. Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu