Kultūras darbinieku algas cer palielināt no 2020. gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kultūras ministre Dace Melbārde
Kultūras ministre Dace Melbārde Foto: Paula Čurkste/LETA

Šogad dalāmā fiskālā telpa ir izsmelta, tāpēc par kultūras nozarē nodarbināto atalgojumu "cīņa" notiks uz 2020. gadu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa skaidroja, ka mērķis ir panākt, lai atalgojums būtu salīdzināms ar vidējo sabiedriskajā sektorā. Patlaban sliktākā situācija esot kultūras mantojuma iestādēs, piemēram, muzejos.

Ministre arī akcentēja, ka vairākiem nozarē turpināmiem pasākumiem ir beidzies vai nākamgad beigsies finansējums. Piemēram, finansējuma tautiešu aktivitātēm ārzemēs, kas bija saplānots trim gadiem, no nākamā gada vairs nav. Tāpat ir atsevišķas ar informācijas telpas drošību saistītas aktivitātes, kurām bija trīs gadu finansējums, bet tas ir beidzies un veidojas pārrāvums.

Tādēļ jārunā arī par to, kā nodrošināt dažādas turpināmas aktivitātes, uzsvēra ministre.

Melbārde arī atklāja, ka viņai trīs mēnešu laikā ir jāprezentē iespējamās nacionālās koncertzāles atrašanās vietas. Viņa prognozēja, ka reāla koncertzāles būvniecība varētu sākties vien nākamās valdības laikā, tomēr šim Ministru kabinetam ir jāpaveic vairāki darbi, lai tas notiktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu