Ostapenko: Paldies dievam, roka vairs nesāp

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko otrdien izcīnīja savu pirmo uzvaru 2019. gada sezonā. Sanktpēterburgas WTA "Premier" tenisa turnīra pirmās kārtas spēlē ar 6-1, 0-6, 6-0 pieveica Francijas pārstāvi Kristīnu Mladenoviču. Pēc mača Latvijas šā brīža otrā rakete atklāja, ka rokas savainojums vairs sevi neliek manīt. 

"Neskatoties uz rezultātu, šī man bija grūta spēle un pirmā uzvara šogad," Krievijas medijos citēta Ostapenko. "Kristīna Sanktpēterburgā spēlē ļoti labi, un es to zināju, tāpēc gatavojos smagai cīņai."

Iepriekš viņas spēkiem bija mērojušās divreiz, uzvaru dalot uz pusēm. 

"Pirmo setu iesāku ļoti labi, bet otrajā zaudēju pāris izšķirošas izspēles un pēc tam iniciatīva pārgāja Mladenovičas pusē. Priecājos, ka trešajā setā spēju savākties, cīnījos līdz galam un spēju uzvarēt," norādīja Ostapenko. 

Otrajā kārtā 21 gadu vecā Latvijas tenisiste spēkiem mērosies ar mājinieci Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 32.), kura turnīra ievadā ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:4) uzvarēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 50.).

"Bija ļoti patīkami spēlēt šajos kortos. Protams, pret Pavļučenkovu spēle nebūs vieglāka - viņa ir ļoti laba tenisiste, bet es pacentīšos sagatavoties, kaut arī man vēl pirms tam priekšā būs dubultspēle," sacīja Ostapenko.  

Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Dubultspēļu turnīrā Ostapenko spēlēs kopā ar čehieti Renatu Vorāčovu. Pirmajā kārtā viņām gaidāma tikšanās ar rumānietēm Andreu Mitu un Ralucu Olaru. Mačs risināsies trešdien. 

"Iepriekšējās sezonas beigās man bija savainojums, kas pamatīgi ietekmēja arī gatavošanos šai sezonai. Nācās atteikties no sezonas otrā svarīgākā noslēguma turnīra un divus mēnešus atpūsties no tenisa. Austrālijas atklātajā čempionātā vēl nebiju savā labākajā formā, tāpēc pašlaik cenšos spēlēt, cik vien daudz iespējams, un arī pēc iespējas vairāk trenēties. Paldies dievam, roka vairs nesāp," priecīga bija Ostapenko.

Pirms gada Ostapenko Sanktpēterburgā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tāpēc šosezon Latvijas šā brīža otrai labākajai tenisistei jāaizstāv 100 reitinga punkti. 

"St. Petersburg Ladies Trophy" turnīrs risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 823 000 ASV dolāru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu