Lidostā "Rīga" aiztur Krievijas pilsoni ar viltotiem robežšķērsošanas zīmogiem pasē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas otrdien lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatējušas vienu Krievijas pilsoni, kura pasē bijuši viltoti robežšķērsošanas zīmogi, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Krievijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības un atgriezts izceļošanas valstī.

Tāpat lidostā konstatēts viens no Dublinas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atradies policijas meklēšanā. 1988.gadā dzimušais vīrietis ticis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Šajā pašā robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī pieciem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu. Personas atgrieztas izceļošanas valstī.

Turpretim Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - diviem Krievijas, diviem Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas - četrus Baltkrievijas, četrus Lietuvas, vienu Latvijas, vienu Azerbaidžānas un vienu Kanādas pilsoni.

Kopumā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē otrdien konstatēja 34 likumpārkāpējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu