Nastja Ribka: Krievijas drošībnieki man aizliedza runāt par Deripasku (5)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nastja Ribka Maskavas tiesā
Nastja Ribka Maskavas tiesā Foto: SCANPIX

Baltkrievu modele un eskorta darbiniece Nastja Ribka (īstajā vārdā Anastasija Vašukeviča) ekskluzīvā intervijā raidorganizācijai CNN apgalvojusi, ka Krievijas drošības dienestu darbinieki viņai aizlieguši publiski izteikties par Oļegu Deripasku. Atrodoties apcietinājumā Taizemē saistībā ar nelikumīgu "seksa treniņu" rīkošanu, Ribka stāstīja, ka viņas rīcībā esot audioieraksti, kas varētu atklāt jaunu informāciju par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Ribka plašākai sabiedrībai kļuva zināma, kad Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs pievērsa uzmanību jaunās sievietes sociālajos tīklos ievietotajām fotogrāfijām un video, kurās bija redzams gan oligarhs Deripaska, gan arī toreizējais Krievijas vicepremjers Sergejs Prihodjko.

Ribka kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem pagājušajā gadā tika aizturēta Taizemē saistībā ar apsūdzībām nelegālu "seksa treniņu" organizēšanā. Šomēnes Ribkai Taizemē piesprieda nosacītu sodu un viņu izraidīja no valsts. Ribkai kā Baltkrievijas pilsonei būtu vajadzējis atgriezties Minskā, taču pēc nolaišanās Maskavas Šeremetjevas lidostā policija aizturēja Ribku un viņas sabiedroto - pašpasludināto seksa "guru" Aleksandru Kirilovu, kurš pazīstams ar segvārdu Alekss Leslijs. Tiesas sēdē Maskavā, kurā tika lemts par drošības līdzekļa noteikšanu, Ribka publiski lūgusi piedošanu krievu oligarham Oļegam Deripaskam un solījusi neizplatīt viņu kompromitējošas ziņas.

GALERIJA: Nastja Ribka Maskavas tiesā

"Kamēr atrados Krievijas cietumā, notika saruna," raidorganizācijai CNN stāsta Ribka. "Un viņi man ļoti skaidri norādīja, ko man vajadzētu darīt, ko runāt un ko nerunāt."

Jautāta, ar ko viņa runāja, Ribka atbildēja: "Ar Krievijas aģentiem." 

"Viņi man teica - vairs neaiztiec Oļegu Deripasku," piebilda Ribka.

Ribka tika atbrīvota pagājušajā nedēļā.

Vēl atrodoties ieslodzījumā Taizemē, Ribka raidorganizācijai CNN stāstīja, ka esot redzējusi Deripaskas tikšanās ar vismaz trim amerikāņiem, kuru vārdus nezināja. Taču Krievijā viņa sacīja, ka ar šādiem apgalvojumiem esot mēģinājusi pievērst mediju uzmanību un glābt savu dzīvību.

Uz jautājumu, vai to nožēlo, Ribka atbildēja: "Es domāju, ka tas izglāba manu dzīvību, kā es to varu nožēlot? Ja tobrīd nebūtu nākuši žurnālisti un šis stāsts nebūtu nonācis avīzēs, varbūt es tagad jau būtu mirusi."

Pagājušā gada nogalē atklātībā nonāca ziņas, ka Trampa kādreizējais kampaņas vadītājs Pols Manaforts esot Kremlim pietuvinātajam oligarham Deripaskam palicis parādā vairākus miljonus dolāru. Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā Deripaskas biznesa partneris esot sazinājies ar Manafortu, lai atgādinātu par parādu, ziņoja "Time". 

Pavisam neilgi pirms republikāņu partija izvirzīja Trampu kā savu kandidātu ASV prezidenta amatam, Manaforts e-pasta sarakstē ar starpnieku Konstantīnu Kilimņiku piedāvāja Deripaskam personīgu brīfingu par 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu