Valsts veselības apdrošināšanas platformai pieslēgtas visas datubāzes (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts veselības apdrošināšanas platformai, kas nodrošina iedzīvotāju apdrošināšanas statusu atspoguļošanu tiešsaistē, veiksmīgi pieslēgtas visas datubāzes, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Pieslēdzot platformai visas datubāzes, absolūtam vairākumam iedzīvotāju noteikts veselības apdrošināšanas statuss un tas jau ir redzams valsts e-veselības portālā "www.eveseliba.gov.lv".

NVD gan brīdina, ka šiem datiem šobrīd vēl ir informatīvs raksturs, jo datubāzē tiek precizēti dati par orgānu donoriem, sociālās aprūpes iestāžu iemītniekiem un citiem iedzīvotājiem informācija, kā arī vienlaikus norit ielādēto datu kvalitātes pārbaude.

Pēc Štālbergas paustā, ja iedzīvotājs konstatē neatbilstību veselības portālā atspoguļotajā apdrošināšanas statusā, NVD aicina par to informēt e-veselības lietotāju Atbalsta dienestu, rakstot e-pastu uz "atbalsts@eveseliba.gov.lv".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu