Pirms lemšanas, ko darīt ar Rīgas domi, Pūce lūgs informāciju KNAB (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai iegūtu detalizētāku informāciju par Rīgas domē notiekošajām darbībām.

Viņš norādīja, ka ministrijas rīcībā patlaban esot tikpat daudz informācijas, cik atspoguļots presē, tādēļ ministrs cer iegūt detalizētāku informāciju par notiekošo, pirms lemj par jelkādām darbībām.

Pūce neprognozēja, vai varētu rosināt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atstādināšanu vismaz uz izmeklēšanas laiku, norādot, ka visām viņa darbībām jābūt tiesiski pamatotām.

Vienlaikus viņš minēja, ka joprojām notiek Rīgas domes atlaišanas likumprojekta izvērtēšana un pēdējās darbības tā virzību nav ietekmējušas. "Ministrijas darbinieki joprojām veic likumprojekta analīzi. Tā tālāko nākotni es lemšu, tikai balstoties uz likumiem, par to šaubu nevar būt," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki šodien veic kratīšanas pie Ušakova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūras LETA informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Rīgas domes opozīcijas deputāti sākuši arī parakstu vākšanu, lai rosinātu sasaukt ārkārtas sēdi, kurā pieprasītu Ušakova atkāpšanos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu