Pret Kariņa valdību balsojušos "KPV LV" deputātus no frakcijas neizslēdz (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atis Zakatistovs.
Atis Zakatistovs. Foto: Zane Bitere / LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija trešdien nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā, žurnālistiem sacīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Frakcijas sanāksmē trešdien tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja.

"KPV LV" deputāts Aldis Gobzems norādīja, ka "piecinieka" izslēgšanu atbalstīja tikai Artus Kaimiņš un Aldis Blumbergs.

Zakatistovs norādīja, ka deputāti turpinās darbu, lai pilnveidotu frakcijas nolikumu un "izvairītos no informācijas noplūdes". Zakatistova ieskatā būtiska problēma ir tas, ka "visi visu zina", proti, plašsaziņas līdzekļi zinot par visu, kas notiek frakcijā.

Frakcijas vadītājs uzskata, ka nav neiespējami strādā kopā deputātiem, kuri atbalsta valdību un kuri to neatbalsta. Viņš skaidroja, ka var nošķirt informāciju, kas ir pieejama valdību atbalstošiem deputātiem un kas ir pieejama to neatbalstošajam "pieciniekam".

Pēc Zakatistova domām, pašlaik sabiedrībā ir izveidojies maldīgs priekšstats, ka frakcija ir lojāla Gobzemam vai Kaimiņam, taču deputāti gribot strādāt, un viņu "reliģija ir partijas programma".

Savukārt Blumbergs žurnālistiem sacīja, ka "de facto" šī neesot frakcija, jo deputātiem pašlaik nav vienota mērķa.

Kā ziņots, par valdības apstiprināšanu balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

Domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc ceturtdienas Saeimas sēdes, kur Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu