Pirms balsojuma par uzticības izteikšanu Ušakovam "Gods kalpot Rīgai" frakcija lūgs mēram paskaidrojumus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko saka uzrunu partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Mazajā ģildē.
Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko saka uzrunu partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Mazajā ģildē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms lemt par atbalstu Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S), "Gods kalpot Rīgai" frakcija lūgs viņam sniegt paskaidrojumus par domē notikušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vizīti.

"Gods kalpot Rīgai" frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko sacīja, ka patlaban esot zināms pārāk maz informācijas, lai lemtu par atbalstu Ušakovam. "Protams, frakcijai viņam ir ļoti daudz jautājumu, taču pagaidām mēs nezinām neko vairāk par to, kas ir pausts medijos. Par turpmāko rīcību lemsim tad, kad būsim saņēmuši kādus skaidrojumus," pauda deputāts.

Arī Andra Amerika (GKR) pārstāvis Mareks Gailītis norādīja, ka tuvākajā laikā frakcija plāno tikties ar Ušakovu, lai iegūtu skaidrāku informāciju par notiekošo. Pēc tam tiks lemts par turpmāko rīcību.

Savukārt Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas vadītāja Anna Vladova sacīja, ka frakcija pauž viennozīmīgu atbalstu Ušakovam un viņiem neesot ne mazāko šaubu par to, ka mērs nav iesaistīts jebkādās prettiesiskās darbībās. Vienlaikus Vladova norādīja, ka jautājums - ar ko saistīta izmeklēšana - esot jāuzdod Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Atkārtoti rosināt Ušakova atkāpšanos pieprasa domes opozīcijas partijas, kuras jau iesniegušas iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu. Balstoties uz likumu "Par pašvaldībām", priekšsēdētājam ir divas nedēļas laika sasaukt šo sēdi. Ja gadījumā šajā periodā plānota kārtējā domes sēde, jautājums par atkāpšanos jāiekļauj tās dienas kārtība.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki šodien veica kratīšanas Ušakova dzīvesvietā un darba kabinetā Rīgas domē.

KNAB sākotnēji apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar". Vēlāk KNAB paziņoja, ka kratīšanas veiktas saistībā ar kādu iepriekš sāktu kriminālprocesu. Biroja interneta mājaslapā ievietotajā paziņojumā norādīts, ka "birojs veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā tiesas sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs". "Šobrīd nevienai personai nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis," norāda KNAB.

Izmeklēšanas iestādē skaidro, ka kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, nostiprinot procesuālo darbību laikā iegūto informāciju. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sola sniegt, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Savukārt pats Ušakovs žurnālistiem pēc kratīšanām noliedza, ka būtu pastrādājis jebkādus likumpārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies. "Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra," paziņoja Ušakovs un uzsvēra, ka nekāds statuss šajā lietā viņam neesot piemērots. Par lietas būtību politiķis gan atteicās runāt, uzsverot, ka plašākus komentārus sniegt nevar, jo ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu