Vārtsargs Kivlenieks: Turpinu darīt savu darbu un gaidīt iespēju

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks turpina darīt savu darbu un cenšas nostabilizēties Amerikas Hokeja līgā (AHL), intervijā Kolumbusas "Blue Jackets" preses dienestam atklājis hokejists.

21 gadu vecajam Kivleniekam šī ir otrā sezona AHL, kur viņš pārstāv "Blue Jackets" fārmklubu Klīvlendas "Monsters". Savā debijas sezonā viņš kolēģa Breda Tīsena traumas dēļ kļuva par komandas pamatvārtsargu, 43 spēlēs vidēji ielaižot 3,21 ripu un atvairot 89,1% metienu.

"Tīsens guva savainojumu, tāpēc man vajadzēja spert soli uz priekšu. Protams, ka tā bija cita veida pieredze nekā junioros, taču tā bija laba pieredze. Noteikti šur tur varēju nospēlēt labāk, bija kāpumi un kritumi," stāsta latviešu vārtsargs.

Turpretī šosezon viņš zaudējis savu pozīciju, 11 mačos caurmērā ielaižot 3,28 ripas un atvairot 88,6% metienu.

"Mācos, lai būtu gatavs vairāk palīdzēt. Turpinu darīt savu darbu un gaidīt iespēju. Kā komanda esam progresējuši, ja salīdzina ar iepriekšējā sezonu. Mums ir labas iespējas iekļūt izslēgšanas turnīrā, uz to arī iesim," skaidro Kivlenieks.

"Monsters" komandā lielāka loma ir diviem citiem vārtsargiem - Tīsenam un Žanam Fransuā Berubē, kuri abi kopā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījuši 18 mačus.

"No viņiem esmu iemācījies dažas nianses. Ne tikai kā apturēt ripu, bet arī, piemēram, pārvietošanos vārtos. Protams, arī psiholoģiski jābūt noturīgam," par iegūtajām zinībām stāsta Kivlenieks.

Kivlenieks 2016./2017.gada sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu. Tā aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja izslēgšanas turnīra vērtīgāko hokejistu atzītais latviešu uzbrucējs Eduards Tralmaks.

Savukārt Kivlenieks tika nosaukts par USHL sezonas vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Uz Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

Kivlenieks pērn pāris reizes saņēma izsaukumu uz "Blue Jackets", bet planētā spēcīgākajā līgā viņš vēl nav debitējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu