Vācijas tiesa atļauj saglabāt baznīcā "Hitlera zvanu" (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hitlera zvans
Hitlera zvans Foto: EPA/Scanpix

Apelāciju tiesa trešdien noraidīja prasību atcelt Vācijas dienvidrietumu ciema lēmumu saglabāt baznīcas zvanu, uz kura redzams kāškrusts un uzraksts "Visu par tēvzemi – Ādolfs Hitlers".

Koblencas tiesa atstāja spēkā zemākas instances tiesas lēmumu noraidīt vārdā neminēta holokaustā izdzīvojušo radinieka prasību, kurš norādīja, ka zvans ir "Hitlera terora upuru izņirgšana un izsmiešana".

Reinzemes-Pfalcas federālās zemes Herksheimas pagasta padome pagājušajā gadā nolēma, ka 1934.gadā izlietajam bronzas zvanam ir jāpaliek kā "stimulam uz izlīgumu un piemiņai pret vardarbību un netaisnību".

Zvans atrodas protestantu Sv.Jēkaba baznīcā, kas ir kultūras mantojuma objekts. Pēc pagasta padomes lēmuma par zvana saglabāšanu pie šīs baznīcas tiks piestiprināta paskaidrojoša plāksne par zvana vēsturi.

Herksheimas ciems ar apmēram 700 iedzīvotājiem ir vairākkārt piesaistījis valsts mēroga uzmanību ar šo "Hitlera zvanu", kopš bijušais baznīcas ērģelnieks bija paudis neapmierinātību ar tā uzrakstu.

Daži draudzes locekļi bija nepatīkami pārsteigti, uzzinot, ka ir laulājušies, kristījuši savus bērnus vai piedalījušies citās reliģiskās ceremonijās vai pasākumos zem šāda zvana.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu