Šāvējs Korsikā nogalina vienu cilvēku un izdara pašnāvību

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijai piederošās Korsikas salas Bastiā pilsētā bruņots vīrietis trešdien atklāja uguni, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot vēl piecus, bet pēc tam izdarīja pašnāvību, paziņoja amatpersonas.

Uzbrucējs nošāvās pēc aizbarikādēšanās daudzdzīvokļu ēkā, kurā viņš dzīvoja un kuru bija aplenkusi policija. Viņa nošautais cilvēks bija šīs ēkas pārzinis.

Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanē paziņoja, ka policijas elites vienība bija "iejaukusies" notikušajā un ir atrasts šāvēja līķis.

"Viņš izdarīja pašnāvību," ministrs pavēstīja Nacionālajai sapulcei Parīzē.

Varas iestādes ir izslēgušas iespējamību, ka šīs apšaudes motīvs būtu terorisms vai ka tā būtu saistīta ar organizēto noziedzību, informēja izmeklēšanai tuvi avoti. Viņi sacīja, ka policija sākotnēji bija izsaukta, lai atrisinātu strīdu starp kaimiņiem.

Uzbrucējs atklāja uguni ēkā un uz ielas, šaujot uz garāmgājējiem. Starp apšaudē ievainotajiem ir viens policists, kurš sašauts kaklā un atrodas intensīvā aprūpē, bet "viņa dzīvība nav apdraudēta", sacīja Kastanē.

65 gadus vecais šāvējs iepriekš bija divas reizes sodīts par likumpārkāpumiem, kuros lietoti ieroči. Apšaudes motīvs nav zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu