Miris "Čikāgas piecīšu" dalībnieks Uldis Streips

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uldis Streips
Uldis Streips Foto: LETA

Mūžībā 30. janvārī devies viens no trimdas latviešu mūziķu apvienības "Čikāgas piecīši" pamatbalstiem - Uldis Streips. Streips kopā ar citiem "piecīšiem" 2013. gadā saņēma balvu par mūža ieguldījumu latviešu mūzikā. 

Vēsti par biedra Ulda nāvi izplatīja "Čikāgas piecīšu" solists Armands Birkens. Uldis miris savās mājās ASV, būdams fiziski vesels. 

Uldis bija onkulis Latvijā pazīstamajam žurnālistam Kārlim Streipam.

Atgādinām, ka 2017. gada martā mūžībā devās arī grupas dvēsele - «Čikāgas piecīšu» solists Alberts Legzdiņš.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Streips, kurš studējis bakterioloģiju, ikdienā strādājis par profesoru un savā aptuveni 40 gadu ilgajā stāžā apmācījis ap 2000 ārstu.

2009. gadā viņš ar Vītolu fonda atbalstu dibināja Hugo un Eleonoras Streipu piemiņas stipendiju. Stipendijas mērķis ir atbalstīt jauniešus, kas vēlas studēt kādā Latvijas augstskolā.

Par godu "Čikāgas piecīšu" pusgadsimta jubilejai 2011. gadā tika uzņemta dokumentālā filma "Par mani, draudziņ, nebēdā".

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu