Smiļģa muzejā Aleksandras Beļcovas portretu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNMM

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā no 2. februāra skatāma izstāde “Laikabiedri. Skatuves mākslinieki Aleksandras Beļcovas portretos”.

“Baletdejotāji un operdziedātāji, aktieri un režisori – radoši cilvēki vienmēr bijuši apkārt Aleksandrai Beļcovai (1892-1981). Māksliniece visas savas radošās biogrāfijas garumā aktīvi strādāja portreta žanrā, un ar katru modeli viņu parasti saistīja draudzīgas attiecības. Reizēm notika arī otrādi – ar portreta seansiem varēja iesākties viņu ilgstoša draudzība. Skatuves cilvēkus Beļcova bieži gleznoja skatuviskajos tēlos, arī mēģinājumu laikā un aiz kulisēm, bet nereti veidoja portretus draugus nepiespiestajā mājas atmosfērā.” (Nataļja Jevsejeva, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja).

Aleksandra Beļcova "Sieviete ar kārtīm"
Aleksandra Beļcova "Sieviete ar kārtīm" Foto: publicitātes

Izstādē, pateicoties, Latvijas Nacionālā mākslas muzejam, Rakstniecības un mūzikas muzejam, Latvijas Nacionālajam teātrim un režisorei Mārai Ķimelei, redzami baletu solistu un baletmeistaru Helēnas Tangijevas – Birznieces, Arvīda Ozoliņa, Janīnas Pankrates, Mirdzas Griķes, aktrišu Antas Klints un Marijas Leiko, režisoru Veras Baļunas un Annas Lācis portreti. Izstādes dizaina autors Andris Kaļiņins.

Izstāde “Laikabiedri. Skatuves mākslinieki Aleksandras Beļcovas portretos” būs skatāma līdz 4. maijam, bet tās pirmie apmeklētāji būs skatītāji, kuri 1. februāra vakarā apmeklēs režisores Ināras Sluckas iestudēto Ingas Ābeles lugas “Meistars un Aleksandra” pirmizrādi, kurā Aleksandras Beļcovas lomu atveido aktrise Zane Dombrovska.

Izrāde par gleznotāju Aleksandru Beļcovu "Meistars un Aleksandra"
Izrāde par gleznotāju Aleksandru Beļcovu "Meistars un Aleksandra" Foto: Mārīte Melnika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu