Neparasti un fotogēniski augi, kas 2019. gadā iekaros Instagram

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Līdzīgi kā mēdz būt ar interjera dizaina niansēm, arī augu tendences katru gadu mainās – pērn Instagram pārņēma tādi augi kā monstera, līdakastes un sukulenti, bet šogad tos aizstās jau citi. Žurnāla “Architectural Digest” eksperti atklāj, kādi būs nākamā gada zaļie influenceri.

Džungļu pavēlniece antūrija

Krāšņie tropu ziedi nāk no Latīņamerikas, precīzāk, Meksikas, Argentīnas un Kostarikas. Šiem augiem ir līdzīgs augšanas princips kā orhidejām – gaisa saknes, kas nozīmē, ka šie augi dabā aug augstāku koku zaru un stumbra savienojumos. Tomēr, par spīti antūriju niķīgumam, tās var būt izcili mājas augi, kas mājoklim piešķirs eksotisku vai pat tropisku efektu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne // Inspire Styling ? (@annevanmidden) on

Noslēpumainā pusnakts karaliene

Pusnakts karaliene ir tropisks kaktuss, kas labprāt aug iekštelpās un uzzied tikai pēc pusnakts. Ziedi, kas atvērsies tikai naktī, atkarībā no sugas būs lielāki par plaukstu. Krāšņie ziedi rītausmā atkal aizvērsies. Rūpes par šiem amizantajiem augiem ir samērā vienkāršas – regulāri laisti tos gada siltākajos mēnešos – sākot ar aprīli un beidzot ar oktobri, un neaizmirsti tos periodiski palutināt ar speciālu minerālmēslojumu. Ziemas mēnešos pārtrauc mēslošanu un samazini laistīšanas apmērus. Nakts ziedētājai patiks smilšaina augsne, un tā ir izturīga pret kaitēkļiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tula Plants & Design (@tulahouse) on

“Ložņājošais sīpols”

Domājams, ka par šo savādo augu daudzi nebūs dzirdējuši, tomēr dārzkopības entuziasti par tiem sāk runāt arvien vairāk un vairāk. Ložņājošais sīpols nav saistīts ar parastajiem sīpoliem, bet gan liliju dzimtas augiem – tas nav ēdams, toties izcelsies ar unikālu lapotni, proti, sūnām vai ķērpjiem līdzīgiem zaļiem zariņiem. Vizuāli augs izskatīsies kā zaļš kartupelis virs augsnes virsmas, no kura izaug zaļi, ātri augoši un vijīgi zariņi. Ložņājošā sīpola izcelsmes valsts ir Dienvidāfrika, tāpēc tas vislabāk jutīsies uz siltām un saulainām palodzēm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plantéstanic (@plantestanic) on

Sandersona ceropēgija

Šis vijīgais augs pavisam noteikti ir viens no fotogēniskajiem zaļumiem, kas izceļas ar krāšņiem izpletņa formas ziediem. Sandersona ceropēgija ir mūžzaļš sukulents ar vijīgu stumbru un sirds formas lapām. Tāpat kā citi sukulenti, arī šis augs mīl siltas un saulainas vietas, kā arī lieliski pacieš sausumu, tāpēc uzmanies no auga pārlaistīšanas. Sandersona ceropēdijas ir viens no telpaugiem, kas labprāt augs arī piekarināmajos puķupodos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by V i c t o r i a H e l l u m ? (@plant_joy) on

Hoijas jeb vaska efejas

Hoijas, vaska efejas jeb vaska puķes ir krāšņs augs ar biezām lapām un čemurziediem. Šiem augiem ir tendence izdzīt garus, spageti līdzīgus zariņus. Ņemot vērā hoiju biezās lapas, tās spēj pārciest aukstumu. Ņem vērā – šim augam patiks sauss gaiss, un ziemā to var teju nelaistīt, bet reizi pa reizei apsmidzināt ar ūdeni, tāpēc arī to pārlaistīt nav ieteicams. Krāšņos ziedus hoijām izdosies sagaidīt ne biežāk kā reizi gadā – tad arī to ir nepieciešams mēslot ar sukulentiem domātām minerālvielām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by folia_folia (@folia_folia) on

Zaļā sirds

Šī savdabīgā sirds formas lapiņa arī ir viens no sukulentu dzimtas augiem, kas ir radniecīgs hoijām. Atšķirībā no citiem sukulentiem zaļā sirds spēs paciest arī vāju apgaismojumu, taču tas neizslēdz nepieciešamību pagozēties saulītē. Zaļās sirdis ir pieejamas visdažādākajās krāsās un arī formās. Pareizi apejoties ar šo miniatūro augu, rūpes vainagosies ar hoijām raksturīgo vaskaino ziedu čemuru, kas piepildīs mājokli ar patīkamu aromātu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sill (@thesill) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu